Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Honorární konzul z Calgary pohovořil o protipovodňových zábranách

Ing. Poštůlková Petra

  • 06. 06. 2008 00:00

Sdílet článek

[id:6542|autor:Ing. Poštůlková Petra|email:petra.postulkova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 308|mobil:|aktualizace:]

Pan Jerry Jelinek, honorární konzul pro Albertu a Calgary, pohovořil před zástupci Krajského úřadu Libereckého kraje, Statutárního města Liberec a před zástupci Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje o protipovodňových zábranách kanadské firmy U.S. Flood Control. Jedná se o systém, který je poměrně nenáročný na sestavení, z odolného materiálu, který lze použít zejména při záplavách jako protipovodňové bariéry, které se poměrně rychle sestaví. Zábrany lze sestavit až do výše 10 metrů, přičemž se jedná o roury (rukávy) plněné vodou, které se vzájemně propojí na požadovanou délku. Systém lze však využít i pro transport vody k zavlažování apod. Záruka je poskytována ve výši pěti let, přičemž udávaná životnost je přibližně 17 let. V nejbližší době proběhnou v České republice akce, kde přímo zástupci výše uvedené firmy představí tento produkt, a to v Jihočeském kraji a koncem srpna v kraji Ústeckém.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky