Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hvězdou může být i ten, koho příroda někde ošidila

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 21. 10. 2015 16:55

Sdílet článek

Jako Zlatí slavíci si museli připadat dva mladí klienti Služeb sociální péče Tereza, příspěvkové organizace Libereckého kraje, když v soutěži handicapovaných talentů v Olomouci zazářili s mikrofonem v ruce před šesti sty diváky v sále. Finále 6. ročníku pěveckého klání „Nad oblaky aneb Každý může být hvězdou 2015“ se konalo na olomouckém výstavišti Flora. V různých kategoriích se zde předvedlo na 220 soutěžících.

„Naši hoši Petr Novotný a Honza Beyer v červnu zaslali do soutěže nahrávku svého vystoupení. Protože Honza se už před dvěma lety probojoval mezi finalisty, byl letos zařazen do nesoutěžní části, kde zazpíval píseň Stín katedrál. Petr postoupil do finále a písničkou Zahrada ticha si vyzpíval krásné třetí místo,“ upřesnil Václav Pospíšil, pracovník organizace Sociální služby Tereza. Jak doplnil, pro oba zpěváky byla už samotná účast v soutěži obrovským zážitkem.

Služby sociální péče Tereza sídlí v Benešově u Semil a poskytují pobytové, ambulantní a odlehčovací služby pro mentálně postižené děti a mládež s kombinovanými vadami ve věku od 7 do 40 let. Pracovníci organizace mají jediný cíl – vytvořit klientům smysluplný život, který se bude podobat běžnému životu jejich vrstevníků.

„Z úspěchů obou hochů mám velkou radost. Zažili své chvíle slávy. Přesvědčili se o tom, že i přes svůj handicap mohou zazářit a získat uznání ostatních. Jejich úspěch je ovšem úspěchem také samotné organizace Tereza, která talent obou zpěváků pěstuje,“ řekla Lenka Kadlecová, náměstkyně hejtmana pro resort sociálních věcí. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky