Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Informačního centrum v Semilech se přesune do prostor muzea

04. 04. 2012

 

Rada města Semily na svém jednání dne 2. dubna rozhodla o přesunu Informačního centra Semily, které doposud sídlí v budově na Riegrově náměstí, do prostor Muzea a Pojizerské galerie v Husově ulici. Přestěhování IC do muzea bylo podmíněno myšlenkou vytvoření Návštěvnické brány do města, která nebude sloužit jen turistům, ale i místním obyvatelům.

„Umístění informačního centra a muzea do jedné budovy s sebou přinese mnoho pozitiv. Při zachování náplně a činnosti obou institucí zvýšíme návštěvnost muzea i regionu, a zároveň dojde i k racionalizaci provozu.“ sdělila Lena Mlejnková, místostarostka města Semily.

S přesunem IC dojde i ke změně otevírací doby centra. Zatímco doposud má o víkendech otevřeno jen v omezené míře, při spojení obou provozů dojde ke sjednocení otevírací doby, a to následovně: mimo sezónu bude otevřeno od 10 do 16 hodin, o prázdninách od 9 do 17 hodin včetně víkendů a svátků.

 „Pro turisty bude jistě zajímavá možnost zaparkovat přímo na náměstí, ze kterého na první pohled uvidí budovu muzea a IC. Uvnitř informačního centra pak najdou veškeré informace o regionu, stejně jako doposud, ale dostanou i příležitost seznámit se s místní historií v expozici Osobnosti Semilska, zhlédnout aktuální výstavy či zajít do Jíloveckých roubenek. Součástí nového prostoru IC bude i posezení s možností drobného občerstvení, kde návštěvník najde zázemí pro napsání pohledů a klidné pročtení informačních materiálů, nemluvě o wi-fi připojení na internet,“ připojila  Jana Hájková, ředitelka Muzea a Pojizerské galerie Semily.

Ačkoliv výhody přesunu IC zcela jistě převažují, najdou se i negativa. Prvním je zmenšení výstavní plochy v muzeu a druhým je pouze částečná bezbariérovost budovy. Zatímco hlavní vchod do muzea je uzpůsoben pro kočárky i hendikepované občany, vchod do nového prostoru IC je podmíněn schůdky. Ale pokud znáte pracovnice IC, jistě víte, že vyjdou každému ochotně vstříc, a to doslova,“ dodala ředitelka.

K přesunu informačního centra do budovy muzea dojde zřejmě v průběhu měsíce června tak, aby oba provozy fungovaly současně již od 1. července 2012.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302
Mobil: 739 541 588