Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Italského poutníka Gianluca Ratta přijal na jeho cestě do Guinnesovy knihy rekordů hejtman LK Stanislav Eichler

29. 05. 2012

 

Ital Gianluca Ratta z Turína , který chodí už 11 let pěšky křížem krážem po Evropě, dnes dopoledne dorazil do Liberce. V sídle Libereckého kraje jej přijal hejtman LK Stanislav Eichler na přátelskou návštěvu i s jeho fenkou, křížencem husky Shirou.

V sekretariátu kraje si nechal orazítkovat potvrzení, že navštívil Liberec, neboť svým konáním usiluje o zápis do Guinnesovy knihy rekordů. Na rozdíl od Forest Gumpa ze známého filmu chodí podle svých slov pěšky, aby poznal svět a lidi.

Hejtman se zajímal o délku jeho pochodu, o zážitky i financování jeho cesty.

„Spolu se Shirou, kterou jsem našel na Sicílii, jsme ušli již 44 500 kilometrů a rozšlapal jsem 41 párů bot,“ prozradil Ratta s tím, že .třikrát procestoval po svých Itálii, Švýcarsko, Rakousko, Německo, Francii, Lichtenštejnsko, Maďarsko, Slovensko a nyní pochoduje znovu do Rakouska, Lichtenštejnska, Švýcarska a domů.

„Nebližší zastávka je Ústí nad Labem, kde bych se také rád setkal s hejtmankou,“ doplnil s tím, že zatím hovořil s hejtmanem Olomouckého kraje Stanislavem Mišákem a řadou starostů obcí a měst České republiky.

Hejtman na oplátku poutníkovi prozradil, že jeho oblíbenou zemí je právě Itálie, kterou procestoval křížem krážem.

„Možná stejný počet kilometrů, který jste ušel, jsem najezdil na motocyklu,“ dodal Stanislav Eichler s úsměvem a předal Gianlucu Rattovi na závěr návštěvy upomínkové a propagační předměty kraje.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302
Mobil: 739 541 588