Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Jablonecké gymnázium U Balvanu přivítalo 1. radu francouzského velvyslanectví

Mgr. Langer Jiří

  • 03. 04. 2012 12:21

Sdílet článek

 

Na pozvání ředitele Jiřího Kozlovského přijeli včera do jabloneckého Gymnázia U Balvanu
1. rada francouzského velvyslanectví Nicolas de Lacoste a náměstek hejtmana pro školství LK Radek Cikl (ČSSD).

Důvodem, proč sportovně založený a sympatický Nicolas de Lacoste přijel, byla úspěšná reprezentace žáků gymnázia v celorepublikové soutěži Pražský studentsky summit, ve které žáci zastupovali právě Francii.

Výuka francouzského jazyka má na gymnáziu dlouholetou tradici, kterou dále rozvíjí i partnerstvím s městem Besancon, například vzájemnými výměnnými pobyty žáků, které jednak motivují ke studiu jazyka a jednak napomáhají zdokonalení dětí ve francouzštině.

„Stále řešíme problematiku zavedení cizojazyčného gymnaziálního oboru na Gymnáziu U Balvanu a výuka ve francouzštiny by mohla být vhodným řešením. Jsem rád, že vedení školy dělá kroky vedoucí ke zvládnutí tohoto úkolu. Proto vidím v tuto chvíli takový projekt jako životaschopný, a to i díky zájmu studentů o francouzský jazyk. Žákům samozřejmě přeji ve studiu mnoho úspěchů, protože se jim se znalostí jazyka otevře mnoho různých životních možností,“ sdělil ve svém úvodním projevu náměstek.

Beseda s Nicolasem de Lacostem se poté uskutečnila v příjemné atmosféře, studenti se 1. rady dotazovali v jeho rodném jazyce a on jim na oplátku občas odpovídal v jazyce českém. Čeština je totiž jedním z mnoha jazyků, které de Lacosta ovládá. Závěrem pozval žáky do Prahy k návštěvě Velvyslanectví Francouzské republiky, které sídlí na Velkopřevorském náměstí v Praze na Malé Straně.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky