Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Jablonecké kostely se znovu otevírají veřejnosti

Mgr. Langer Jiří

  • 09. 06. 2011 11:30

Sdílet článek

 

Dveře kostelů v centru Jablonce n. N. se v úterý 7. června ve 13 hodin znovu otevřou zájemcům z řad veřejnosti 2011. Hned v sobotu 11. června se v kostele sv. Anny uskuteční koncert, ve kterém vystoupí prof. Štěpán Rak, Jan Matěj Rak a Alfréd Strejček

Již počtvrté budou přístupné Kostel Nejsvětějšího srdce Ježíšova, kostel sv. Anny, kostel Dr. Farského a kostel Povýšení sv. Kříže návštěvníkům města a Jablonečanům v období od června do září, vždy každé úterý v době 13 – 17 hodin, při konání koncertu do 18 hod.

„Letošní doprovodný program bude probíhat v červenci a v srpnu. Obohacen bude o komentované prohlídky s průvodcem, vždy od 16 hodin,“ uvedla náměstkyně hejtmana LK pro kulturu Lidie Vajnerová   s tím, že tuto iniciativu města vítá, neboť návštěvníci se dozvědí mnoho zajímavého z historie kostelů a nahlédnou navíc i do prostor veřejnosti běžně nepřístupných.

Prohlídky s odborným výkladem se budou střídat s koncerty převážně místních interpretů.

 P.S.: - Občanské sdružení Kultura pro všechny zve na koncert Hvězdy a hvězdičky, který se uskuteční v sobotu 11. června v 18 hodin v kostele sv. Anny v Jablonci nad Nisou (Kostelní ulice, pod hotelem Zlatý lev).

Účinkovat budou prof. Štěpán Rak, Jan Matěj Rak a Alfréd Strejček, ale také talentované děti z Jablonecké ZUŠ, které přednesou skvosty ze svého repertoáru.

Vstupné je symbolické, 80,- Kč, vstupenky lze zakoupit v předprodeji Městského divadla v Jablonci nad Nisou.

 

 

Termíny prohlídek:

19. 7. – kostel sv. Anny

2. 8. – kostel Povýšení sv. Kříže

16. 8 – kostel Nejsvětějšího srdce Ježíšova

30. 8 – kostel Dr. Farského

 

Termíny koncertů:

12. 7. – kostel Nejsvětějšího srdce Ježíšova

26. 7. – kostel Dr. Farského

9. 8. – kostel sv. Anny

23. 8. – kostel Povýšení sv. Kříže

 

Akce Jablonecké kostely otevřeny je realizována za finanční podpory města Jablonec nad Nisou v rámci projektu Jablonec nad Nisou 2011. Více informací naleznete na www.jablonec.com.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky