Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Jazzoví fanoušci ocenili vystoupení kytarové legendy Johna Scofielda

Mgr. Langer Jiří

  • 24. 07. 2014 14:41
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Jazzový festival se do Liberce vrátil opět po roce v úterý 22. července. Hudební posluchači během tří hudebních bloků zaplnili postupně náměstí Dr. Edvarda Beneše tak, že se zde téměř nedalo projít. Nejprve se jim představila dánská zpěvačka norského původu Live Foyn se svojí art jazz rockovou kapelou. Zpěvačka dokonce prohodila s publikem několik vět česky, čímž si u něj vysloužila hlasité uznání. Jako druhý vystoupil estonský muzikant Silver Sepp, a zlatým hřebem se pak stal koncert kytarové legendy Johna Scofielda a jeho fusion seskupení Überjam Band z USA.

„Jsem rád, že i přes finanční komplikace proběhla akce v Liberci velkolepě. Hudební fanoušci si ji na náměstí užili. Konec dobrý, všechno dobré,“ poznamenal za statutární město Liberec, které pomohlo se zajištěním libereckého koncertu, náměstek primátorky Kamil Jan Svoboda, který spolu s hejtmanem Libereckého kraje Martinem Půtou, kterého na festivalu zastoupila jeho náměstkyně Zuzana Kocumová, převzal nad přehlídkou záštitu.

Mezinárodní jazzový festival Bohemia Jazz Fest vznikl v roce 2006 a jeho hlavní ideou bylo dostat jazzovou hudbu blíž k lidem, i třeba těm, kteří by na jazzový koncert nikdy sami nešli. Proto se všechny koncerty odehrávají na historických náměstích pod širým nebem, a proto neplatí diváci žádné vstupné. Letošní již 9. ročník Bohemia Jazz Festu se uskuteční v devíti českých městech. Stejně jako jinde uvedl i v Liberci přehlídku osobně zakladatel festivalu a jeho ředitel, jazzový kytarista českého původu Rudy Linka.

Ani letos na libereckém zastavení jazzové přehlídky Bohemia Jazz Fest nechyběli dobrovolníci s kasičkami Oblastní charity Liberec. Hudební fanoušci plnili kasičky dobrovolným příspěvkem na Hospicovou péči sv. Zdislavy. Také tento rok byl tedy svátek jazzu spojen s pomocí druhým.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky