Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Jedličkův ústav v Liberci oslavil 100 let od zahájení činnosti

Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 11. 09. 2014 13:09

Sdílet článek

Sto let existence slaví v letošním roce Jedličkův ústav v Liberci. Hlavní oslavy se uskutečnily v úterý 9. září. Jubilejní výročí si připomněli současní a bývalí klienti, zaměstnanci i ostatní návštěvníci, mezi kterými byl také hejtman Libereckého kraje Martin Půta, statutární náměstkyně Zuzana Kocumová a krajští radní Petr Tulpa a Alena Losová.

Po celý den bylo v areálu Jedličkova ústavu v Lužické ulici rušno. Od dopoledních hodin probíhal připravený program, ve kterém se na venkovním pódiu střídala hudební i divadelní představení. Zahrála například místní kapela Rachot Band nebo skupiny Přehmat či liberecká Těla. Návštěvníci se mohli zapojit do živé knihovny nebo sázení jedliček, zakoupit si výrobek Centra denních služeb a prohlédnout si výstavu rehabilitačních a kompenzačních pomůcek.

Dobu minulou na Lužické ulici v Liberci, kde stojí budova se stoletou tradicí poskytování sociálních služeb, připomíná také fotografická výstava Jiřího Hladíka a Lubomíra Vejražky. K vidění je po celé září ve vestibulu Krajského úřadu Libereckého kraje a v prosinci se přestěhuje do Krajské vědecké knihovny.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky