Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Jednoduchý formulář napomůže získat evropské peníze

Jednoduchý formulář napomůže získat evropské peníze

[21746|9dca34a53973438aecf90fbd2a055e23|5|public/vnejsi_vztahy/prikaz_21a1f16a00.jpg]

09. 11. 2007
[id:5817|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Liberecký kraj – odbor regionálního rozvoje a evropských projektů upozorňuje, že v programovacím období 2007-2013 mají žadatelé z našeho regionu velkou šanci získat nemalé množství finančních prostředků z dotačních programů EU. Má k tomu přispět i nová služba, která napomůže zájemcům o evropské peníze v informovanosti o možnostech financování jejich záměrů a projektů.

„Naší snahou je získat co nejvíce těchto prostředků pro subjekty z Libereckého kraje, a to zajištěním informovanosti o finančních zdrojích. Naším cílem je podpora rozvoje území kraje a to v nejrůznějších oblastech“, uvedl RNDr. Vít Příkaský, člen rady kraje pověřený vedením resortu regionálního rozvoje a evropských projektů s tím, že kraj chce celou proceduru žadatelům zjednodušit a co nejlépe a nejrychleji jim poradit..

 

Z tohoto důvodu odbor regionálního rozvoje a evropských projektů připravil pro zájemce o podporu projektů zejména ze Strukturálních fondů formulář projektového záměru. Tento formulář je k dispozici na www.kraj-lbc.cz pod odborem regionálního rozvoje a evropských projektů v sekci poradenství. „Formulář by měl sloužit k rychlé a efektivní konzultaci a pomoci zájemcům v základní orientaci v možnostech financování jejich záměrů“, říká Vít Příkaský, ale zároveň zdůraznil, že součástí těchto konzultací v žádném případě není zpracování projektové žádosti ani samotná realizace projektu.

 

Postup konzultace je jednoduchý. Stačí zaslat vyplněný formulář na e-mailovou adresu projekty@kraj-lbc.cz nebo je možné si tento formulář na této adrese i vyžádat. Pracovníci odboru regionálního rozvoje a evropských projektů posoudí možnosti financování daného záměru ze strukturálních fondů či dalších dostupných dotačních titulů. Následně bude žadatel elektronicky nebo telefonicky kontaktován, případně bude vyzván k osobní návštěvě. Je samozřejmé, že obsah formuláře – tedy základní informace o projektovém záměru – nebudou nikde zveřejňovány a zůstanou pouze v evidenci zmíněného odboru.

 

„Věříme, že touto aktivitou pomůžeme žadatelům o dotace, kteří si nejsou jisti zařazením svého projektového záměru do správného dotačního programu. Předpokládáme také zefektivnění a zrychlení informovanosti žadatelů“, dodává Vít Příkaský.

 

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302