Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Ježíškova vnoučata nadělují i v Českém Dubu

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 27. 12. 2017 00:00

Sdílet článek

Český Dub – Let balónem, návštěva koncertu pěveckého sboru, výlet na místa dětství, ale i nový elektrický vozík. To jsou přání, se kterými se čtyři obyvatelky Domova důchodců Český Dub připojily k projektu Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata.

Přání byla zapsána na speciální web a během několika dnů se našli dárci, kteří se je zavázali splnit. Zcela splněno je přání paní Alžběty, která zatoužila ještě jednou navštívit dětský domov u Chotěboře. Již 25. prosince přijel do domova v Českém Dubu dárce, pomyslné Ježíškovo vnouče, paní Alžbětu vzal do svého automobilu a do dětského domova ji zavezl. Tam již byli na návštěvu připraveni a paní Alžbětu po areálu provedli a pochlubili se jeho aktuální podobou. Paní Vlasta se může těšit na let balónem, samozřejmě ten se uskuteční, až počasí dovolí. Paní Hana má slíbenu návštěvu koncertu Severáčku, čeká se jen na nejbližší vhodný termín. Dokonce díky iniciativě společnosti Slevomat se i paní Františka brzy stane majitelkou nového elektrického vozíku.

Ježíškova vnoučata tak opět dokazují, že s naší společností to vůbec není tak zlé, jak se nám mnozí často snaží namluvit. Naopak lidé chtějí a umějí pomáhat. Všem, kteří se do projektu zapojili, či ještě zapojí, velmi děkujeme.

Domov důchodců Český Dub je příspěvkovou organizací Libereckého kraje, svůj nový domov v něm nalezlo celkem sto seniorů a seniorek.

TZ: Domov důchodců Český Dub

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky