Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Již 4. hejtmanský ples bude 18. ledna 2008 pro děti ze Sněženky

Mgr. Langer Jiří

  • 06. 12. 2007 00:00

Sdílet článek

[id:5912|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Na již 4. hejtmanském plese, předchozí se uskutečnily v Semilech, České Lípě a Jablonci nad Nisou,  vystoupí mimo jiné Big Band Felixe Slováčka, Láďa Kerndl či  liberecká country kapela Sešlost. Nebude chybět módní přehlídka, vystoupení taneční skupiny Takt ani diskotéka.

„Letos opět chceme, aby byl ples Libereckého kraje pro co nejširší veřejnost, aby se lidé co nejlépe pobavili,“ pozval hejtman Petr Skokan veřejnost na dnešní tiskové konferenci v sídle Libereckého kraje.

Vstupenky na 4. hejtmanský ples budou v předprodeji už od 10. prosince 2007  v Domě kultury v Liberci, v Kontaktním centru LK v budově Krajského úřadu v Liberci a městských informačních centrech v Jablonci n. N., Liberci,  Semilech, České Lípě a Tanvaldu. Cena vstupenky činí 300,- Kč.

„I když se  lidé  z nějakých důvodů nemohou plesu nemohou přímo  zúčastnit, mají možnost zakoupit si čestnou vstupenku (v hodnotě 300,- 500 a 1000 Kč), a tak přispět na dobrou věc. Tradičně totiž výtěžek plesu bude věnován některé humanitární organizaci, tentokrát Evropskému výtvarnému centru Sněženka pro postižené děti, které se mimo jiné stará o děti z Jedličkova ústavu v Liberci,“ připomněl hejtman.

 

Evropské výtvarné centrum pro postižené děti SNĚŽENKA ve Smržovce.

 

Toto ojedinělé zařízení založilo v roce 1998 a provozuje Občanské sdružení „Unikátní projekty“ vedené Ing. Lubomírem Vejražkou a Jiřím Hladíkem.

Centrum vzniklo z bývalého objektu mateřské školy Jabloneckých skláren Sněženka. Má krásnou polohu v lese, ale přitom blízko hlavní komunikace Jablonec – Tanvald - Harrachov, a jen 5 min nad vlakovou zastávkou Smržovka Střed.  Centrum prošlo v roce 2001 rozsáhlou rekonstrukcí, kdy byly interiéry původního objektu přebudovány na bezbariérové zařízení s 24 lůžky, společenským sálem, jídelnou a výtvarnými dílničkami.

Do centra přijíždějí postižené i zdravé děti z celé ČR i zahraničí, většinou na týdenní pobyty, zaměřené na výtvarnou činnost (keramika, malování, textilní techniky, fotografování ...). Součástí těchto pobytů je i poznávání Smržovky, Jizerských hor a celého Libereckého kraje.

Dochází zde k setkávání zdravých a postižených dětí, které společně tvoří, hrají nejrůznější hry i chodí na výlety. Centrum je v provozu celoročně – hojně jej využívá i Jedličkův ústav Liberec (tyto děti tady již po několik let tráví mimo jiných i poslední prosincový týden včetně oslavy příchodu Nového roku). 

 Obrázky případně další výtvarné práce, které děti ve Sněžence vytvořily představujeme dále veřejnosti na mnoha výstavách v ČR i zahraničí. Každý rok rovněž z těchto prací vydáváme kalendář, novoroční přání ... Tím představujeme široké veřejnosti tvorbu postižených dětí, ke které by se jinak asi nedostala. V samotných dětech potom probouzíme touhu po seberealizaci a dáváme jim tak velkou motivaci pro celý další život.

 

Fotografie a další informace o Sněžence : www.snezenka.org

 

Kde centrum najdete? Na náměstí ve Smržovce odbočit vlevo směr Albrechtice, Josefův Důl a po projetí pravotočivé zatáčky stále rovně do Luční ulice (ne pod železniční viadukt), Luční ulicí stále rovně, asi 1 km a po sjezdu prudším klesáním odbočit ostře doprava do Staniční ulice a v ní po 50 m vlevo cesta, která již vede přímo do objektu Sněženky.






Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky