Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kateřina Neumannová přesvědčovala krajské zastupitele, že lyžařské MS bude

Mgr. Langer Jiří

  • 26. 09. 2007 00:00

Sdílet článek

[id:5653|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Hejtman Libereckého kraje Petr Skokan i primátor Liberce Jiří Kittner jsou přesvědčeni, že rezignace ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Dany Kuchtové a jejího náměstka Jaroslava Soukupa přípravu mistrovství světa v klasickém lyžování v roce 2009 výrazně neovlivní. Potvrdili to na úterním jednání zastupitelstva LK, na němž na pozvání předsedy Výboru   pro výchovu, vzdělávání, zaměstnanost a sport Zastupitelstva Libereckého kraje  Karla Kapouna vystoupila prezidentka organizačního výboru MS Kateřina Neumannová.

„Mistrovství světa v Liberci bude a bude pěkné,“ řekla olympijská vítězka v běhu na lyžích zastupitelům.

Právě na popud Kuchtové se v červenci změnilo vedení organizačního výboru lyžařského šampionátu. Prezidentka odchodu Kuchtové lituje především z lidského hlediska, protože byla jedním z mála lidí, kteří ji v poslední době podrželi.

 "Máme obsazené všechny pozice v organizačním výboru, ale kdo by se chtěl vrátit, má dveře otevřené," uvedla Neumannová, aniž někoho jmenovala.
 Neumannová je přesvědčena, že tok peněz je nastartován, aby příprava mistrovství mohla pokračovat. Organizační výbor má podle ní podporu premiéra Topolánka a také celého ministerstva školství.

„S panem premiérem jsem mluvila dnes ráno,“ potrhla své tvrzení Kateřina.

 Přípravy sice nabraly zpoždění, ale sportoviště ve Vesci, kde se odehrají běžecké disciplíny, se podle Neumannové již kolaudují.

 "Malý skluz je v areálu na Ještědu, na konání závodů Světového poháru v příštím roce to nebude mít vliv," dodala Neumannová.

Na otázku Karla Kapouna, zda výsledek auditu objevil takové závažné nedostatky, které by vedly k odvolání Romana Kumpošta, který se také zasedání zúčastnil, odpověděla, že audit zadalo až nové vedení organizačního výboru, aby vědělo, na čem vlastně je.

„Několik týdnů naše práce stála, neboť jsme přišli do prázdných kanceláří bez počítačů. Audit prokázal podle mého mínění vážná pochybení. Je k dispozici v elektronické podobě,“ řekla prezidentka.

Podle zastupitele a primátora Jiřího Kittnera není problém, aby jej členové krajského zastupitelstva obdrželi

„Naši městští zastupitelé jej již mají, ale jde o třistastránkový materiál,“ upozornil.

Roman Kumpošt v rozhovoru s novináři veškerá nařčení odmítl.
Mistrovství světa v klasickém lyžování se v Liberci uskuteční od 18. února do 1. března 2009. Stát předloni poskytl na šampionát 569 milionů korun a přidá dalších 700 milionů. Zhruba 400 milionů uvolní město Liberec a 150 milionů Liberecký kraj. Ministerstvo školství podmínilo uvolnění dalších prostředků změnami v organizačním výboru, kvůli údajným chybám výboru vedeného Kumpoštem. Audit však nic takového neodhalil a Kumpošt podal na rezort ministerstva školství několik žalob.

„Přesto věřím, že se situace uklidní, Světové poháry se příští rok uskuteční  a Mistrovství světa v lyžování v Liberci bude v roce 2009 důstojné a bude dobře reprezentovat město, kraj i Českou republiku,“ uzavřel Petr Skokan.   
 S využitím ČTK



Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky