Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kellys Malevil Cup 2011 se jel pod záštitou hejtmana LK - vyhráli Jan Jobánek a Michaela Picková

Mgr. Langer Jiří

  • 23. 06. 2011 19:13
  • Rozvoj

Sdílet článek

 

 

Pátý závod iVelo.cz Bike Marathon série 2011, který se konal pod záštitou hejtmana LK Stanislava Eichlera a s podporou Libereckého kraje, zavítal minulý týden do Lužických a Žitavských hor.

Na jeho start v Jablonném v Podještědí stanulo 1200 bikerek a bikerů z 11 zemí. Dětských klání na ranči Malevil se účastnilo 120 malých adeptů cyklistiky, 17 závodníků si to v předvečer Malevil Cupu rozdalo při Big Shock Bike Sprintu.

 

Trasy mezinárodního bikemaratonu vedoucího po českém i německém území značně poznamenal noční déšť. Trať s takovými dominantami jako je výjezd z Oybinu na Hvozd nebo Luž se vyznačovala blátivým povrchem, náročnými stoupáními a sjezdy po kamenech.

 

Nejdelší distanci poprvé vyhrál při svém šestém startu Jan Jobánek z Merida Biking Teamu. „Konečně se to povedlo," neskrýval radost nový král Lužických hor, který ale cestu za vítězstvím snadnou rozhodně neměl.

„Na pátém kilometru mi upadlo sedlo a několik kilometrů jsem musel jet vestoje. Na Hvozdu jsem měl krizi a posledních deset kilometrů jsem jel totálně na doraz.“

 

A jak hodnotil Malevil Cup jeho ředitel Radek Patrák?

„Závody to byly tentokrát hodně zajímavé a dramatické. Hlavně na stokilometrové trati se o prvenství bojovalo až do konce. Skoro každého z té absolutní špičky postihl nějaký technický defekt, pád nebo zdravotní obtíže. Paradoxní je, že když je horší počasí, registrujeme mnohem méně úrazů, lidé jezdí opatrněji.“

 

Vítězky a vítězové Malevil Cupu 2011:

40 km (1000 v.m.): Rene Dutschke (GER, Olbersdorf) und Nikola Barešová (CZE, Dukla Praha)

 

70 km (1600 v.m.): Stanislav Hejduk (CZE Alpine Pro – Author) und Daniela Storch (GER, Scott Generation Team)

 

105 km (2600 v.m.): Jan Jobánek (CZE, Merida Biking Team) und Michaela Picková (CZE, Soda Fresh Cannondale)

 

Handbikes: Zdeněk Šafránek a Petra Hurtová (oba Černí Koně)

 

Hendikepovaní 1: Tomáš Kajnar (Bike Team Zlaté Hory)

Hendikepovaní 2: Pavel Tvrdík (Černí Koně)

(Oba na trase 40 km a oba zároveň oblékli dresy mistrů republiky.)

 

13. ročník Malevil Cup se koná 16.-17.6.2012.

 

Sobota 16.6. - dětské závody, MTB orientační závody a další doprovodný program

 

Neděle 17.6. - UEC mistrovství Evropy 2012 v MTB maratonu

pro kategorie muži a ženy elite + U23

Malevil Cup 2012 pro hobíky a amatéry

 

 

Kellys Malevil Cup byl zároveň součástí Českého poháru a seriálu Syncros MarathonMan-Europe 2011. Největší evropská série pokračuje čtvrtým dílem v rakouském Bad Goisernu 16. července. Bájná Salzkammergut Trophy už registruje 3500 účastníků, přičemž jich očekává 4300.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky