Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Knihovny a turistické regiony dostanou na činnost krajské dotace

Mgr. Langer Jiří

  • 10. 02. 2015 16:29

Sdílet článek

Rada LK schválila smlouvy pro výkon regionálních funkcí knihoven v celkové výši 5,5 milionu Kč. Jedná se o účelovou dotaci pro Krajskou vědeckou knihovnu v Liberci a městské knihovny v České Lípě, Semilech a Jablonci nad Nisou.

„Tuto finanční podporu pro tzv. regionální funkce považuji za nesmírně důležitou, protože díky tomu je zajišťována dostupnost veřejných knihovnických a informačních služeb a přispívá k vyrovnání rozdílů v kvalitě těchto služeb poskytovaných obyvatelům měst a malých obcí.“, připomněla statutární náměstkyně hejtmana LK Hana Maierová s tím, že krajská knihovna plní a zároveň koordinuje plnění těchto funkcí u vybraných základních knihoven v kraji.

 

Současně byly podle náměstkyně schváleny i smlouvy na podporu rozvoje čtyř hlavních turistických regionů v Libereckém kraji. Jedná se o celkovou alokaci 1.450tis. Kč, které budou rozděleny mezi Českolipsko, Jizerské hory, Krkonoše a Český ráj.

Záměrem spolupráce je rozvoj cestovního ruchu, zkvalitňování turistické nabídky a prezentace informací z cestovního ruchu na území turistických regionů a Libereckého kraje a zefektivnění spolupráce se subjekty cestovního ruchu v území. Mezi další cíle patří i vytváření regionálního partnerství, komunikace v území, účasti na veletrzích, rozvoj a prezentaci turistických nabídek, vydávání propagačních materiálů či naplňování datového skladu.

„Finanční podpora pro turistické regiony se poprvé dostala přímo do rozpočtu LK. Je důležitá pro stabilitu organizací, které jsou regionech hlavními garanty rozvoje ČR,“ shrnula statutární náměstkyně hejtmana Hana Maierová.

Viz také: https://www.youtube.com/watch?v=0wWBB9YwsFo

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky