Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

KOLEGOVÉ Z BOSNY A HERCEGOVINY PŘIJELI PRO ZKUŠENOSTI

Bc. Fulková Andrea

  • 17. 12. 2007 00:00

Sdílet článek

[id:5955|autor:Bc. Fulková Andrea|email:andrea.fulkova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 332|mobil:|aktualizace:]

Pět zástupců místní samosprávy z Bosny a Hercegoviny navštívilo v pátek 14. prosince Liberecký kraj. Tím zakončili týdenní studijní cestu po České republice. Hlavním smyslem jejich návštěvy bylo získání zkušeností od českých kolegů zejména o tom, čím ČR procházela při vstupu do Evropské unie a jak se s daným procesem vyrovnala.

Delegaci na půdě krajského úřadu přivítal RNDr. Vít Příkaský, člen rady kraje pověřený vedením resortu hospodářského a regionálního rozvoje. Přítomní diskutovali zejména o využívání evropských fondů v Libereckém kraji a jaký vliv měl vstup do EU na Liberecký kraj. Kolegy z Bosny a Hercegoviny přitom nejvíce zajímaly zkušenosti s předvstupními fondy a také s přeshraniční spoluprací. „Právě v této problematice má Liberecký kraj co nabídnout, protože zejména v přeshraniční spolupráci patří v porovnání s ostatními kraji k nejlepším“, uvedl RNDr. Příkaský.

Ze sídla Libereckého kraje poté delegace pokračovala návštěvou Střediska ekologické výchovy v Oldřichově v Hájích a zavítala také do Krajské vědecké knihovny v Liberci.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky