Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Konkurenceschopnost už nemusí být problém! Semináře Vám mohou pomoci.

Bc. Fulková Andrea

  • 19. 03. 2008 00:00

Sdílet článek

[id:6261|autor:Bc. Fulková Andrea|email:andrea.fulkova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 332|mobil:|aktualizace:]

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OP VK) je určen pro rozvoj vzdělanostní společnosti za účelem posílení konkurenceschopnosti ČR prostřednictvím modernizace systémů počátečního, terciárního a dalšího vzdělávání, jejich propojení do komplexního systému celoživotního učení a zlepšení podmínek ve výzkumu a vývoji.
Liberecký kraj je zprostředkujícím subjektem operačního programu, pověřený Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT), a bude implementaci OP VK zajišťovat prostřednictvím tzv. globálních grantů. Jejich cílem je zvýšení kvality počátečního, zejména základního a středního vzdělávání v Libereckém kraji.

V současné době jsou na MŠMT podány tři žádosti o globální grant v prioritní ose 1 Počáteční vzdělávání, a to:

1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání v Libereckém kraji,

1.2 Rovné příležitosti ve vzdělávání v Libereckém kraji,

1.3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Libereckém kraji.


"Předpokládáme, že během měsíce dubna by mělo dojít ke schválení výše uvedených globálních grantů. Následně pak může náš odbor vyhlásit výzvu k předkládání grantových projektů", řekl RNDr. Vít Příkaský, člen rady kraje pověřený vedením resortu hospodářského a regionálního rozvoje. "První výzva pro podání žádostí by tak mohla být vyhlášena již 1. května 2008", dodal Příkaský.

 
Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů spolu s odborem školství, mládeže, tělovýchovy a sportu bude v následujících termínech pořádat semináře pro zájemce z řad žadatelů:

 

23.4.2008 Liberec (budova KÚ LK)

24.4.2008 Jablonec n. Nisou (Spolkový dům)

25.4.2008 Jilemnice (MÚ Jilemnice) - počet omezen na 30 účastníků

25.4.2008 Semily (divadelní sál)

28.4.2008 Česká Lípa (MÚ Česká Lípa)

29.4.2008 Turnov (Střední uměleckoprůmyslová škola)

30.4.2008 Frýdlant (MÚ Frýdlant) - počet omezen na 30 účastníků

  5.5.2008 Liberec (budova KÚ LK)


Pro přihlášení se na semináře prosím kontaktujte uvedené pracovnice odboru školství, mládeže, tělovýchovy a sportu:

Mgr. Jana Pekařová, tel. 485 226 244, jana.pekarova@kraj-lbc.cz nebo Ing. Miloslava Richtrová, tel. 485 226 256, miloslava.richtrova@kraj-lbc.cz                                                  

                                        
Podrobnější informace k plánovaným seminářům, stejně tak jako ke globálním grantům naleznete na internetových stránkách www.kraj-lbc.cz – odkaz Evropské programy.

 

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky