Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj finančně podpoří činnost očkovacích center proti koronaviru    

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 10. 02. 2021 10:50
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Jedním milionem korun podpoří Liberecký kraj činnost očkovacích center proti onemocnění COVID-19. Ta v současné době fungují na pěti místech při čtyřech páteřních nemocnicích, a to v Liberci, Jablonci nad Nisou, České Lípě, Semilech a Jilemnici.

Cílem fungování očkovacích center je zajistit rychlé a dobře organizované podání vakcíny občanům Libereckého kraje proti výskytu onemocnění COVID-19. Navržená finanční podpora míří především na zajištění jejich nezbytného vybavení a provozu,“ uvedl hejtman Martin Půta.

V současné době zajišťuje očkování pět očkovacích míst v páteřních nemocnicích – Semily, Česká Lípa, Jilemnice, Jablonec nad Nisou a Liberec. Poslední únorový týden by měla být otevřena tzv. velkokapacitní očkovací centra, která chce Liberecký kraj podpořit také celkovou částkou 1.000.000 korun z prostředků vyčleněných v Krizovém fondu Libereckého kraje. Velkokapacitní očkovací centra začnou od 22. února letošního roku očkovat zájemce v jilemnické a semilské nemocnici, v jablonecké městské hale, v Kulturním domě Crystal anebo v budově D Krajského úřadu Libereckého kraje.  

Přehled finanční darů na podporu očkovacích center v Libereckém kraji:

Krajská nemocnice Liberec, a.s.

400.000 Kč

Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a.s.

200.000 Kč

Nemocnice Jablonec nad Nisou, p. o.

200.000 Kč

MMN, a.s.

200.000 Kč

CELKEM

1.000.000 Kč

Youtube video

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky