Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj investuje do bývalé autodopravy českolipské nemocnice pro vznik základny záchranky

Mgr. Langer Jiří

  • 04. 03. 2015 13:53
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Budoucí výjezdovou základnu Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje si dnes v České Lípě prohlédl nový krajský radní pro zdravotnictví Petr Tulpa.

„Olej je tu cítit pořád,“ podotkl radní hned po příchodu do vyklizené haly bývalé autodílny českolipské nemocnice. Po rekonstrukci za více než deset milionů korun, kterou plánuje Liberecký kraj, sem přestěhují své stanoviště záchranáři.

 

„Postaráme se nejprve o zprovoznění, pak zkusíme využít i peníze z Operačního programu životního prostředí na zateplení. „Rád bych, aby to tu bylo funkční a hezké,“ přeje si Petr Tulpa.

Aktuálně je ale hlavní problém střecha,“ zdůraznil s tím, že výrazné stopy zatékání jsou vidět prakticky všude, ale hlavně v bývalých místnostech pro zaměstnance autodopravy.

Radní uskutečnil svou návštěvu v doprovodu projektantky a několika technických odborníků, ale také za účasti náměstka hejtmana Marka Pietera, ředitele ZZS LK Vladimíra Boháče, a předsedy představenstva NsP Radka Havlase a Aleny Riegerové, vedoucí odboru zdravotnictví KÚ LK.

 

Nemocnici Liberecký kraj poskytne finanční dotaci na rekonstrukci střechy celé bývalé autodopravy, a to v částce 2,5 mil. Kč.

„Vlastní prostory, kam bude přestěhována výjezdová základna Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje v  České Lípě, bude financovat záchranná služba ze svých prostředků, a to jak projektovou dokumentaci, tak vlastní rekonstrukci,“ uvedla Alena Riegerová, Jak doplnila, zúčastněné strany se dohodly, že Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje nebude Nemocnici s poliklinikou Česká Lípa hradit žádnou částku za pronájem prostor, protože Liberecký kraj je nejen zřizovatelem ZZS Libereckého kraje, ale také je jediným vlastníkem českolipské nemocnice.

 

Prostory bývalé autodopravy v českolipské nemocnici chátraly a zůstávaly nevyužité. Současné dohody mezi Libereckým krajem, nemocnicí a záchrankou poskytnou této části rozlehlého nemocničního areálu druhou šanci. První jednání o využití

pro záchranku proběhla v říjnu 2013. Výhodou umístění základny záchranářů je i dostupnější, rychlejší výjezd z areálu NsP do Staré Lípy.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky