Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj jednal se společností BusLine o prodloužení smluvního vztahu

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 16. 10. 2014 08:34
  • Doprava

Sdílet článek

V sídle kraje se ve středu 15. října uskutečnilo jednání ve věci veřejné zakázky „Přechodné zabezpečení stanoveného rozsahu dopravní obslužnosti Libereckého kraje – oblast Východ“ se zástupci společnosti BusLine a.s. a předsedou odborové organizace BusLine Jiřím Kuchyňkou. Vedení kraje se s dopravcem shodlo na smluvním zajištění dopravní obslužnosti po dobu dvou let od 1. 1. 2015. Schválení smlouvy bude ještě předmětem mimořádné schůze Rady kraje v pondělí 20. října.

Youtube video

„Dospěli jsme k ústní dohodě, kterou osobně považuji za rozumnou. Musí být výhodná jak pro kraj, tak pro BusLine, jeho zaměstnance a také cestující,“ uvedl hejtman LK Martin Půta, který se jednání společně s náměstkem Josefem Jadrným a radním pro dopravu Vladimírem Mastníkem, zúčastnil. Součástí dohody je také užší spolupráce při tvorbě jízdních řádů, která bude zahájena již příští měsíc.

Výši dohodnuté ceny bude projednávat pondělní mimořádná schůze Rady kraje. Hejtman podotkl, že na cenu má vliv řada faktorů, například to, jak jsou autobusy vytěžovány nebo čekací doby. „Cena musí znamenat navýšení platů zaměstnanců společnosti BusLine v kolektivní smlouvě,“ zdůraznil hejtman.

Předseda odborové organizace společnosti BusLine Jiří Kuchyňka uvedl, že po podpisu smlouvy bude zrušena stávková pohotovost, kterou odbory vyhlásily 7. října 2014.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky