Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj opět vyhlásil soutěž o Zlatý erb

Mgr. Langer Jiří

  • 23. 01. 2008 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

[id:6038|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Liberecký kraj ve spolupráci se Sdružením Zlatý erb vyhlásila krajské kolo 10. ročníku soutěže Zlatý erb, ještě týden zbývá obcím a městům, aby se přihlásily.

 Cílem soutěže je podpořit modernizaci místních samospráv prostřednictvím rozvoje informačních služeb poskytovaných s využitím internetu a ostatních elektronických médií. Soutěž , která je pořádána ve spolupráci se sdružením Český zavináč, Svazem měst a obcí ČR, portálem Města a obce online a konferencí ISSS, byla v roce 2002 oceněna jako finalista světové prestižní ceny Stockholm Challenge Award a již tradičně poutá pozornost našich měst, obcí a veřejnosti.

Soutěž Zlatý erb je organizována v krajských kolech a v navazujícím celostátním kole. Kraje sestavují odbornou porotu, která hodnotí webové stránky a elektronické služby svých měst a obcí.

„Vloni Jablonec nad Nisou a Jiřetín pod Bukovou uspěly i v celostátním kole soutěže Zlatý erb 2007. Vítěz krajského kola Jablonec n. Nisou obsadil v kategorii nejlepších webových stránek měst první místo a Jiřetín pod Bukovou v kategorii obcí získala stříbro. Bylo to vůbec poprvé, kdy finalisté z Libereckého kraje takto výrazně zabodovali i na celostátní úrovni. Věříme, že tomu tak bude i letos,“ uvedl Radim Zika, náměstek hejtmana pro informatiku.   

V krajských kolech se hodnotí tzv. povinně zveřejňované informace, kvalita úřední desky podle správního řádu, rozsah zveřejněných dalších informací, názornost ovládání webu, navigace a přehlednost stránky, výtvarné zpracování a bezbariérová přístupnost. Novinkou je upravená metodika zkráceného testu bezbariérové přístupnosti a zejména změněná metodika hodnocení povinně zveřejňovaných informací v krajských kolech (zkrácený test) vypracovaná ve spolupráci s Otevřenou společností, o.p.s. a panem Oldřichem Kužílkem.

„Upozorňujeme, že pro postup do celostátního kola je dobré hodnocení v tomto kritériu podmínkou,“ uvedl Radim Zika, náměstek hejtmana pro informatiku.

 Přehled povinně zveřejňovaných informací podle různých zákonů poskytuje např.

 

stránka: - http://www.otevrete.cz/index.php?akce=clanek&id=105.

 

Novinkou letošního ročníku Zlatého erbu je také navázání spolupráce se soutěží Junior erb.

 

Hlavní ceny budou v krajském i celostátním kole uděleny v kategoriích:

a) nejlepší webové stránky města

b) nejlepší webové stránky obce

c) nejlepší elektronická služba

 

V celostátním kole pak budou navíc uděleny zvláštní ceny:

- za nejlepší turistickou prezentaci

- za nejlepší bezbariérovou přístupnost

- cena veřejnosti

- web kraje (krajského úřadu) aj.

 

Jak se soutěže zúčastnit?

„Krajského kola Libereckého kraje soutěže Zlatý erb 2008 se mohou zúčastnit města a obce z Libereckého  kraje se svými oficiálními webovými stránkami, elektronickými službami a turistickými webovými prezentacemi. Formulář přihlášky do soutěže jsou k dispozici na webové stránce soutěže http://zlatyerb.obce.cz a na portálu Města a obce online http://mesta.obce.cz,“  řekl Radim Zika. s tím, že uzávěrka příjmu přihlášek je ve středu 30. 1. 2008 16 hodin.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky