Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Kraj podpoří ekologické projekty Ekoškola a Jizerky slaví

22. 02. 2008
[id:6162|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Resort rozvoje venkova, zemědělství, životního prostředí a informatiky dlouhodobě podporuje aktivity organizací i jednotlivců působících v oblasti ekologické výchovy, vzdělávání a osvěty. Snaží se podporovat jejich činnost také formou tzv. přímé podpory poskytované z rozpočtu odboru rozvoje venkova, zemědělství a životního prostředí.

Resort navrhuje poskytnutí účelových neinvestičních dotací pro realizaci následujících aktivit:

Ekoškola je mezinárodní projekt, do kterého je zapojeno 20 000 škol z 38 zemí. V ČR se projektu k 31.12.2007 účastnilo 195 škol. Koordinátorem pro Liberecký kraj je organizační složka Zoo Liberec - Městské středisko ekologické výchovy při Zoo Liberec Divizna.  

Cílem projektu jsou konkrétní kroky vedoucí k ekologizaci provozu školy a zlepšení jejího životního prostředí. Projekt je vhodný pro základní i střední školy a podporuje spolupráci žáků, pedagogů, vedení školy a místní komunity. 

„Náš resort navrhuje poskytnutí účelové neinvestiční dotace do výše třicet pět tisíc korun na náklady spojené se zapojením škol z Libereckého kraje do projektu,“ uvedl náměstek hejtmana Radim Zika.  

Jizerky slaví je název projektu, v rámci kterého budou po celý rok probíhat ekologicko-výchovné aktivity. Projekt koordinuje regionální pracoviště Agentury ochrany přírody a krajiny ČR, Správa Chráněné krajinné oblasti Jizerské hory. Je realizován u příležitosti oslav 40. výročí vyhlášení Správy CHKO Jizerské hory.

„Správa CHKO Jizerské hory nás požádala o podporu čtyř ekovýchovných akcí pro veřejnost - 15.března - Žabí festival, 18.-19.4. - Soví noc, 27.4. - Vítání ptačího zpěvu a výtvarná soutěž pro děti - Život v Jizerských horách),“ vypočítal náměstek hejtmana Radim Zika, jehož resort navrhl poskytnutí účelové neinvestiční dotace do výše 56.000,- Kč na náklady spojené s realizací těchto aktivit.  

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302