Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj rozdělil dva a půl miliónu korun z rezervy

Mgr. Langer Jiří

  • 14. 08. 2008 00:00

Sdílet článek

[id:6838|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Na základě zhodnocení aktuálního stavu plnění a čerpání rozpočtu kraje 2008 a vyhodnocení potřeb uplatněných jednotlivými resorty kraje doposud nezahrnutých v rozpočtu (rezerva) kraje Rada LK rozhodla navýšit rozpočet pro resorty:

 

a)         resort sociálních věcí a problematiky menšin ………………………. 200 tis.Kč

 

            neinvestiční dotace Libereckému romskému sdružení, o.s. ve výši 200 tis.Kč na uspořádání 1. mezinárodní konference s tématem „Multikulturalita a menšiny v evropském kontextu“, která se bude konat v Liberci. Cílem konference je prezentace vědeckých výzkumných studií a příkladů dobré praxe s návrhy strategií k překonávání sledovaných jevů v oblasti problematiky menšin a multikultury. Vzhledem ke skutečnosti, že se jedná o interdisciplinární tématiku, bude konference otevřena tuzemským i zahraničním odborníkům z různých vědních oborů.    

 

b)         resort kultury, památkové péče a cestovního ruchu  ……………….. 900 tis.Kč

 

            neinvestiční dotace dobrovolnému svazku obcí Krkonoše se sídlem ve Vrchlabí ve výši 400 tis.Kč na pokrytí výdajů spojených s údržbou lyžařských stop, značením turistických cest a cyklostezek v působnosti sdružení obcí.

 

            investiční dotace Židovské obci Liberec, církevní organizaci ve výši 500 tis.Kč jako navýšení spoluúčasti kraje na realizaci Památníku obětem šoa. Židovská obec vlastní památkový objekt na židovském hřbitově v Liberci, který by měl být ve své stavební části  rekonstruován a v interiérové části vybaven a upraven tak, aby umožňoval pořádání komorních kulturních, vzdělávacích a společenských akcí. Zastupitelstvo kraje svým usnesením ze dne 25. března 2008 schválilo poskytnutí investiční dotace ve výši 2 000 tis.Kč, kterou je navrhováno, vzhledem k předpokládaným nákladům ve výši 6 440 tis.Kč, navýšit o těchto 500 tis.Kč a upravit tak celkovou spoluúčast kraje na zřízení památníku na 2 500 tis.Kč. 

 

c)         resort školství, mládeže, tělovýchovy a sportu  .…………………… 480 tis.Kč

 

            investiční dotace TJ Sokol Mukařov, o.s. ve výši 480 tis.Kč na pokrytí výdajů spojených s generální opravou střechy objektu č.p. 76. V prosinci 2007 byl objekt č.p. 76 v Mukařově převeden Obcí Malá Skála na TJ Sokol Mukařov, který na základě technického posouzení objektu konstatuje, že na převzatém objektu je nezbytné zabezpečit opravu střechy a provést zemní isolace objektu. Předpokládané náklady na provedení těchto prací činí cca 600 tis.Kč. 

d)      Gymnázium a sportovní gymnázium Dr. Randy Jablonec nad Nisou    870 tis. Kč

        oplocení areálu školy

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky