Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajská nemocnice Liberec jíž má na svém účtu peníze z EU za koupi přístrojů pro kardiocentrum

Mgr. Langer Jiří

  • 10. 08. 2011 15:26

Sdílet článek

 

Krajská nemocnice Liberec, a. s. v úterý 9. 8. 2011 obdržela po kontrole ministerstva zdravotnictví na svůj účet peníze z evropského dotačního programu IOP za koupi přístrojů pro kardiocentrum v hodnotě 60 milionů korun. 
 

„Kontrola konstatovala jen drobné nedostatky v jedné z technologií. Úspěšně se nám tak podařilo uzavřít tento projekt na modernizaci kardiocentra,“ řekl generální ředitel a předseda představenstva KNL, a. s. MUDr. Zdeněk Konrád.

 
„Nové přístroje pro nemocnici znamenají významný pokrok v tom, že můžeme použít nejmodernější technologie, zároveň je tak technicky zajištěn rozvoj kardiocentra v dalších třech až pěti letech. Nové vybavení umožnilo výrazné zlepšení péče o pacienty s chorobami srdce. Zkrátily se také čekací lhůty a zkvalitnila se péče o naše pacienty,“ řekl přednosta Kardiocentra KNL, a. s. MUDr. Rostislav Polášek.

 

Liberecké kardiocentrum je jediným pracovištěm svého druhu v kraji. Vzniklo v roce 2003 a patří k nejmladším součástem Krajské nemocnice Liberec a.s. Jako jediné v Libereckém kraji poskytuje specializovanou kardiologickou péči. Léčí nemocné s akutními život ohrožujícími stavy - jako jsou infarkt myokardu, poruchy srdečního rytmu a srdeční selhání. Kromě těchto akutních nemocných jsou na kardiocentrum odbornými lékaři referováni pacienti k plánovaným výkonům: srdeční katetrizaci, implantaci kardiostimulátoru a radiofrekvenční ablaci - moderní metodě léčby srdečních arytmií. Oddělení slouží nejen pro obyvatele z Libereckého kraje, ale i z přilehlých oblastí sousedních krajů Ústeckého, Královéhradeckého a Středočeského. 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky