Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Krajská povodňová komise Libereckého kraje požádala o pomoc střelmistry Záchranného útvaru HZS ČR Hlučín

26. 02. 2012

 

Krajská povodňová komise Libereckého kraje (KPK LK), kterou dnes v 11.30  hodin v zastoupení předsedy KPK LK, hejtmana LK svolala jeho statutární náměstkyně Lidie Vajnerová (SOS) na druhé zasedání, požádala Záchranný útvar HZS ČR Hlučín o vyslání specialistů na trhací práce  k likvidaci ledových ker na řece Jizeře.

Po zmapování situace průzkumným odřadem ZÚ HZS ČR se ukázalo, že jde o zatím jediné možné řešení.

„Přípravné práce začnou již dnes, předpokládá se, že střelmistři budou postupovat proti toku Jizery od Turnova směrem na Rakousy až do Dolní Sytové v součinnosti s hasiči a policisty,“ řekla Lidie Vajnerová.

Podle ní bude Krajská povodňová komise o situaci neprodleně informovat všechny obce s rozšířenou působností (ORP) a jejich prostřednictvím místní povodňové komise obcí ležících na toku Jizery tak, aby provedly předběžná opatření pro případ změny povětrnostních podmínek a stavu vody k přípravě evakuace obyvatelstva a zvířectva v ohrožených oblastech.

Další zasedání Krajské povodňové komise LK svolala náměstkyně hejtmana LK, pokud nevzniknou jiné okolnosti, na pondělní dopoledne,  na kterém členové KPK LK rozhodnou podle výsledku příprav odstřelů o dalším postupu a způsobu řešení vzniklé povodňové situace.

Podrobnější informace na povodňovém portálu Libereckého kraje

http://maps.kraj-lbc.cz/mapserv/dpp/ RYCHLÉ ZPRÁVY můžete zde sledovat na   ON-LINE INFO (odkaz z menu vlevo) 

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302
Mobil: 739 541 588