Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajská povodňová komise Libereckého kraje požádala o pomoc Záchranný útvar HZS ČR Hlučín

Mgr. Langer Jiří

  • 25. 02. 2012 19:14

Sdílet článek

 

Krajská povodňová komise Libereckého kraje (KPK LK), kterou dnes v 17 hodin v zastoupení předsedy KPK LK, hejtmana LK svolala jeho statutární náměstkyně Lidie Vajnerová (SOS), požádala Záchranný útvar HZS ČR Hlučín o vyslání pomoci k likvidaci ledových ker na řece Jizeře.

Jednání KPK LK se uskutečnilo na základě telefonické žádosti ORP Turnov, která již nemohla zajistit odstraňování nakupených ker zejména v úseku Jizery u obce Rakousy.

Ukázalo se ale zároveň  že obdobný problém se objevuje již  také u obce Dolní Sytová.

Na základě žádosti a odsouhlasení Krajskou povodňovou komisí LK neprodleně míří do ohrožené oblasti průzkumný odřad Záchranného útvaru HZS ČR Hlučín, který posoudí situaci na místě a rozhodne o případném nasazení těžké speciální techniky.

Podle Lidie Vajnerové odborníci posoudí situaci po celém toku Jizery tak, aby případným odstraňováním ker na horním toku Jizery nebyly ohroženy další obce ležící níže.

„Budou okamžitě varována všechna ORP podél toku Jizery, včetně těch, která leží na území Středočeského kraje,“ ujistila náměstkyně hejtmana, která další zasedání Krajské povodňové komise LK svolala na nedělní dopoledne, na které členové KPK LK rozhodnou podle výsledku průzkumu o dalším postupu a způsobu řešení vzniklé povodňové situace.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky