Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajské dny 2008 - rozhovor s hejtmanem Libereckého kraje

Mgr. Matoušová Barbora

  • 07. 07. 2008 00:00

Sdílet článek

[id:6678|autor:Mgr. Matoušová Barbora|email:barbora.matousova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 327|mobil:|aktualizace:]

Krajské dny potěší návštěvníky všech věkových kategorií

 

Liberecký kraj pořádá na Českolipsku v termínu od 15. do 17.srpna Krajské dny s tím, že letos jde již o čtvrtý ročník. Jedná se o akci, která si během několika málo let získala spoustu příznivců a nemálo obyvatel kraje si ji nechá ujít. Hejtmana kraje Petra Skokana jsme se zeptali, co vedlo kraj již v prvním ročníku k rozhodnutí o uspořádání takové akce?

 

Krajské dny jsme uspořádali poprvé v roce 2005, a to s cílem, aby obyvatelé Libereckého kraje začali svůj region vnímat jako místo svého domova. Přáli jsme si, aby se občané kraje stali nejenom patrioty svých měst, ale aby se dokázali identifikovat s celým regionem, ve kterém žijí a pracují, aby poznali jeho instituce a partnery, se kterými kraj spolupracuje. Věřím, že se nám díky této akci také podařilo poukázat na tradice a zajímavosti našeho kraje.

 

Dosavadní ročníky Krajských dnů se odehrály pokaždé v jiné oblasti Libereckého kraje a měly i odlišný program. Co je spojuje?

 

Všechny naše Krajské dny spojuje především to, že jsou určeny široké veřejnosti všech věkových kategorií. Dalším zásadním pojítkem je potom to, že jsou zaměřeny téměř výhradně na tradice, které náš kraj nabízí. Každoročně tedy chceme nabídnout něco typického pro Liberecký kraj. Snažíme se, aby se na programu podílela celá řada účinkujících právě z našeho regionu. Zároveň chceme propagovat produkty a firmy Libereckého kraje. Letos tomu nebude jinak.

 

Přijdou letošní Krajské dny s něčím originálním?

 

Letošní Krajské dny odlišuje od ostatních ročníků už jen to, že se budou konat v hlavní letní sezóně. Po zkušenosti s těmi loňskými, během kterých nám počasí příliš nepřálo, doufáme, že letos budou plné sluníčka. A protože ke sluníčku patří voda, nemohli jsme část programu umístit jinam než na pláž Máchova jezera. Návštěvníci se tak nejen pobaví, ale poznají další kout kraje, kam se třeba zatím nedostali. Další novinkou potom je, že nedělní program bude spojen s tradiční Dokskou poutí. Originálním je také vstřícné rozhodnutí Vlastivědného muzea a galerie v České Lípě a na pobočce v Doksech, které chce Krajské dny podpořit uspořádáním Dne otevřených dveří. V pátek 15. srpna tak budou moci návštěvníci využít bezplatného vstupu do celého areálu bývalého augustiánského kláštera v České Lípě, zdarma budou zpřístupněny všechny stálé, regionální a exotické expozice muzea a galerie. V sobotu 16.srpna a rovněž v neděli 17.srpna potom bude bezplatný vstup do pobočky muzea a galerie v Doksech – Památníku K. H. Máchy.

 

Na co dalšího se mohou návštěvníci letošních Krajských dnů těšit?

 

Zábavu máme připravenou pro občany všech věkových kategorií, ale také různých zájmů. Věřím, že si každý přijde na své. Pátek 15.srpna nabídne jak oficiálnější program na náměstí v České Lípě, během něhož návštěvníci poznají fungování kraje, jeho zahraniční partnery, tak ten doprovodný na Vodním hradě Lipý, který přinese různé kulturní zážitky od hudby, přes divadlo, až po šerm. Věřím, že například skupinu Rangers-Plavci si nikdo nenechá ujít! Sobotní část Krajských dnů na pláži Klůček u Máchova jezera nabídne kouzelnické show, různé soutěže, turnaje, divadelní a hudební vystoupení. Večer potom vyvrcholí vystoupením skupiny Toxique. Kromě toho nabídneme zájemcům také zdarma plavbu výletní lodí po Máchově jezeře. Nedělní program Krajských dnů je spojen s poutí v Doksech, která se bude konat v areálu zámeckého parku. Na všechny návštěvníky čekají opět zajímavá vystoupení včetně jízdy historických vozidel.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               /mab/

 

 

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky