Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajské dokumenty najdete na nové elektronické úřední desce před budovou Krajského úřadu LK

Mgr. Langer Jiří

  • 21. 12. 2012 14:06

Sdílet článek

 

Krajský úřad Libereckého kraje, U Jezu, v Liberci krátce před Vánocemi zprovoznil před budovou kraje novou elektronickou úřední desku.

Ta nahradila původní skleněnou úřední desku, na níž se vyvěšovaly dokumenty v papírové podobě.  Za změnou nestojí jen to, že úřad „chce jít s dobou“ a má zájem poskytovat služby veřejnosti moderním způsobem.

„Důležitá je také potřeba snížit provozní náklady, neboť spotřeba energií na osvětlení desky, výměna postupně praskajících skleněných tabulí a také nutnost častého čištění přišly úřad ročně v průměru na částku okolo 60 tisíc korun,“ uvedl ředitel KÚ LK René Havlík s tím, že dva kusy elektronických desek přišly kraj na  341.938 Kč.

Ve výběrovém řízení na veřejnou zakázku podle něj kraj obdržel pět nabídek od čtyř uchazečů o veřejnou zakázku. Nejlevnější nabídka byla akceptována, nejdražší byla za necelých 900 tis. Kč. Výhodou nových desek je, že na rozdíl od předchozí verze jsou údaje přehledně uspořádány do jednotlivých rubrik, např. „Volná pracovní místa“, „Granty a dotace“, „Oznámení“ apod. Je zde rovněž možnost otevřít si rubriku „Vše“, ve které se objeví všechny vyvěšené dokumenty. Praktické zřejmě bude také zřízení rubriky „Sejmuté dokumenty“, kde se občané mohou přesvědčit, zda a jaké dokumenty byly na úřední desce vyvěšeny v dřívější době.

„Třešničkou na dortu je pro samotný krajský úřad snadná obsluha, neboť díky napojení na elektronickou spisovou službu úřadu mohou úředníci vyvěšovat dokumenty přímo ze svých kanceláří bez nutnosti dalších zásahů nebo obsluhy,“ prozradila vedoucí Odboru kancelář ředitele KÚ LK Marie Filipová.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky