Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajské školy dostanou na pomůcky pět miliónů korun

Mgr. Langer Jiří

  • 26. 06. 2008 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

[id:6640|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

V návaznosti na zpracovaný „Závěrečný účet Libereckého kraje za rok 2007“ a z něho vycházející bilanci objemu použitelných rozpočtových prostředků kraje  a jejich průběžné zapojování do rozpočtu kraje 2008 v období 1. pololetí 2008 schválilo Zastupitelstvo LK návrh na zapojení zůstatku těchto prostředků do rozpočtu kraje 2008.        

„Mimo jiné  náš rezort získal pět miliónů korun na nákup školních pomůcek a vydávání průkazů odborné způsobilosti pro školy, jejichž zřizovatelem je kraj. Tak se nám podařilo alespoň částečně nahradit krácené finanční prostředky  ministerstvem  školství,“ uvedl náměstek hejtmana Petr Doležal.

„Navíc jsme na pořádání akce EDUCA,m  veletrh vzdělávání uvolnili částku 450 000,- Kč,“ doplnil s tím, že Veletrh vzdělávání a pracovních příležitostí EDUCA 2008 se uskuteční na podzim letošního roku, od 30. 10. do 1. 11. 2008.

Jedná se o největší veletrh s tímto zaměřením v Libereckém kraji, loni se veletrhu zúčastnilo více než 100 vystavovatelů.

„Oproti loňskému prvnímu ročníku připravujeme několik změn a novinek, hlavní náplň veletrhu EDUCA 2008 však zůstane zachována - opět bude zaměřen na vzdělávání a zaměstnanost,“ řekl náměstek hejtmana

Podle něj z oblasti vzdělávání se představí učiliště, střední, vyšší odborné a vysoké školy a další školská zařízení, která nabídnou možnosti dalšího studia žákům posledních ročníků základních a středních škol. Pracujícím i nezaměstnaným představí své nabídky a možnosti firmy z Libereckého kraje a jeho okolí, zaměstnavatelé, kteří nabízejí volné pracovní pozice, personální agentury, společnosti nabízející další vzdělávání či rekvalifikační kursy a další instituce včetně Úřadu práce. Součástí veletrhu budou také odborné přednášky a doprovodný program.

Resort školství také uplatnil navýšení objemu investičních výdajů souvisejících s nákupem doplňkových softwarových modulů pro projekt RISA ve výši 600 000,- Kč , když tento projekt byl v minulých letech podpořen z prostředků EU. Pořízení modulů souvisí s udržitelností projektu RISA, a proto jsou tyto nezbytné výdaje zařazeny do kapitoly 923 - spolufinancování EU.

Dalších 10, 5 miliónů Kč putuje na zateplení školních budov Gymnázia F.X. Šaldy, Liberec,  SŠ hospodářské a lesnické, Frýdlant,          Domov mládeže, Česká Lípa a   ISŠ Vysoké n. Jizerou.

„A na nedávný Sokolský slet v Liberci náš rezort uvolnil z rozpočtu  půl miliónu korun,“ připomněl Petr Doležal.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky