Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

KRAJSKÉ SLAVNOSTI 2011 - již zítra v Lomnici nad Popelkou

Šírová Květa

  • 23. 06. 2011 13:30
  • Rozvoj

Sdílet článek

Tradiční Krajské slavnosti Libereckého kraje se letos budou konat v Lomnici nad Popelkou. V pátek 24. června 2011 od 10 do 22 hodin bude v areálu Zámku v Lomnici nad Popelkou připravený bohatý kulturní a zábavný program pro děti i dospělé. 

 „Slavnosti opět nebudou záležitostí pouze krajského úřadu, ale celého Libereckého kraje. Přichystán je bohatý zábavný program, vystoupení lomnických kulturních spolků, známých i místních hudebních skupin a bohatý doprovodný program, včetně stánku s turistickými zajímavostmi Libereckého kraje. Chybět nebude ani kvalitní občerstvení z regionálních potravinářských výrobků,“ zve na akci hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler pod jehož záštitou se slavnosti konají.

Slavnosti zahájí dětský pěvecký sbor ZŠ Lomnice nad Popelkou. Následovat bude divadelní představení „Stolečku, prostři se“ v podání Luďka Richtera z Divadelní společnosti Kejklíř. Své dovednosti a šikovnost předvedou také děti z DDM Sluníčko v Lomnici nad Popelkou. Na své si přijdou také milovníci dechovky, a to vystoupením Táboranky a výborných mažoretek z DDM Sluníčko. Kreativní schopnosti dětí určitě rozvine balónková show. Těšit se lze na hudbu všech žánrů v provedení hudebních skupin Bohemia Univerzal Band, OLD STARS Liberecký dixieland a Nightwish revival.. Adrenalin v krvi jistě zvedne vystoupení biketrialového mága Honzy Sladkého a co všechno se dá zvládnout na trampolíně předvedou závodníci z Lokomotivy Liberec. Správný rytmus nastolí bubenická show skupiny Barrel Battery.  Výcvik zámeckých stráží předvede skupina dobového šermu MANUS REGIS. Do finále slavností nás zavede hlavní host večera XINDL X s kapelou a hudební skupina ŠKWOR. Vše zakončí ve 22 hodin velkolepá fireshow v podání pražských Firelovers.

Přichystán bude také bohatý doprovodný program: Prezentace Týmu silniční bezpečnosti Libereckého kraje, Ukázka vybavení a kurzy první pomoci Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje, Prezentace cestovního ruchu v Libereckém kraji, Atrakce pro děti: Skákací hrad a trampolína, Malování na obličej, Workshop pro děti – DDM Lomnice nad Popelkou, Prodej regionálních potravinářských výrobků, ukázka řemesel a další.

V rámci programu budou vyhlášeni vítězové fotografické soutěže pro žáky středních škol na téma: Toulky Českým Rájem. Jejich fotografické snažení bude posuzovat odborná porota složená z předních fotografů našeho kraje: Milan Drahoňovský, Zdeněk Lín a Romana Halašková z Krajského úřadu Libereckého kraje. Odborné výklady a zajímavé příběhy ze života fotografů si můžete vyslechnout při besedě, která se bude konat od 15 hodin po vyhlášení výsledků soutěže v prostorách Zámku, kde budou také k vidění všechny soutěžní fotografie.

Celým dnem bude provázet moderátor Jan Žíla. Vstup volný. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky