Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Krajský radní Jaroslav Podzimek zavítá na Semilský pecen

06. 09. 2011

 

Krajský radní pro zemědělství a životní prostředí Jaroslav Podzimek se v sobotu 10. září zúčastní 8. ročníku Semilského pecnu – podkrkonošských slavnosti úrody. Program je podle něj koncipován nejen jako dík za úrodu a sklizeň, ale všeobecně bude patřit zemědělství, řemeslům a regionálním výrobkům.

 

Sobotní program začíná v 8.30 ekumenickou bohoslužbou ve Sboru Dr. K. Farského, v 9.30 vyjde z téhož místa slavnostní průvod. Politické představitele města Semil, hosty z Libereckého kraje a především zemědělce, řemeslníky, zástupce místních spolků, uměleckých a zájmových sdružení a mnohých dalších institucí doprovodí na Ostrov dechová hudba Semilská 11. Zde na pódiu Semilský pecen oficiálně odstartuje.

Následovat bude předávání ocenění vybraným zemědělcům, certifikátů Regionálního produktu Český Ráj novým partnerům tohoto regionálního sdružení a poté místostarostka města Lena Mlejnková předá ceny soutěže „Semily město kvetoucí“.

Až do odpoledních hodin je naplánován pestrý program věnovaný ukázkám zemědělské technicky – současné i historické, výstavě hospodářských zvířat a další.

Kulturní dění jako v loňském roce se uskuteční před Zámkem. Kromě zmíněné Semilské 11 vystoupí skupina Javory a cimbálovka z Dolní Bečvy „Pod Horů“. Z místních se dále představí Davida Gore s americkým blues a country v jižanském rytmu. Večer zpestří známá rocková skupina SVR.  

Opět nebude chybět jízda vláčkem se zastávkami v nejpěknějších částech města. V Jílovecké ulici u roubených chaloupek bude možné navštívit expozici pilníkářského řemesla, anebo si jen tak odpočinout. (Viz také leták v příloze)

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302
Mobil: 739 541 588