Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajský úřad i přes havárii vodovodního řádu funguje

Mgr. Langer Jiří

  • 13. 03. 2008 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

[id:6246|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Dnes krátce po osmé hodině došlo k havárii vodovodního řádu v ulici Náchodská v Liberci. Prudký proud vody vyhloubil ve svahu dvoumetrový koridor a bahno a voda zaplavila parkoviště Krajského úřadu Libereckého kraje  v liberecké ulici U jezu.

Voda zatopila kromě jiného garáže a sklepy budovy, výše škody se vyčísluje

„Problém je v tom, že byla ohrožena zásobárna pitné vody pro krajský úřad, takže hrozilo jeho uzavření  až na dva dny. Podařilo se však obnovit dodávku  z náhradního zdroje díky dohodě se společností Severočeské vodovody a kanalizace, která  v průběhu dne dováží cisterny s vodou.

Fungování úřadu pro zaměstnance ani veřejnost tak není ohroženo,“ uvedl Jiří Langer, tiskový mluvčí Libereckého kraje

„Zatím nevíme, zda závada vznikla únavou materiálu vodovodního potrubí nebo souvisela se stavebními pracemi na silnici v Náchodské ulici, které zde probíhají v rámci výstavby nového obchodního centra Tesco,“  doplnil.

Podle sdělení Ivety Kardianové, manažerky útvaru komunikace a marketingu společnosti Severočeské vodovody a kanalizace, a.s., (SčVK) došlo k havárii v důsledku zavinění cizí firmou.  Havárie způsobila přerušení dodávky vody pro cca 5 tisíc obyvatel.

Následně společnost zajistila plynulou dodávku vody pro Krajský úřad a zábavní centrum Babylon přepojením na náhradní zdroj. Další postižené lokality společnost zásobujeme cisternami,“ informovala manažerka

Zaměstnanci SčVK započali okamžitě po vzniku havárie s pracemi na jejím odstranění. Pokud nenastanou komplikace bude dodávka vody obnovena do 20. hodiny,“ dodala.   

 

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky