Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Krajský úřad pomůže obcím a městům LK s řešením přestupků

08. 03. 2013

 

Další zkvalitnění metodické pomoci obcím Libereckého kraje připravil Krajský úřad Libereckého kraje – správní odbor – oddělení přestupků a voleb.

V  zájmu zlepšení a zvýšení odbornosti zaměstnanců obecních a městských úřadů začne odbor na krajském úřadě pořádat pravidelné konzultační dny pro prvoinstanční přestupkové orgány. Tyto konzultační dny jsou určeny pro pracovníky zajišťující výkon agendy přestupků - zejména veřejný pořádek, občanské  soužití a majetek), proto se zúčastní zejména starostové a úředníci obecních úřadů.

„Budou aktuálně seznamováni s výkladovými stanovisky a judikaturou Nejvyššího správního soudu, upozorňováni na v praxi  zjištěné nedostatky a samozřejmě budou zodpovídány případné dotazy,“ uvedl Jiří Němec, vedoucí správního odboru K ÚLK s tím že odborným garantem konzultačních dnů bude Pavlína Kroupová, vedoucí oddělení přestupků a voleb.

Konzultační dny pro agendu přestupků jsou dalším krokem v dlouhodobé strategii krajského úřadu.

„Jde nám o to, aby veřejná správa fungovala kvalitně a výstupy z ní  byly vždy zákonné a věcně správně  nejen na krajském úřadě, ale a možná především, ve všech 215 obcích Libereckého kraje," zdůraznil Jiří Němec.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226302
Mobil: 739541588