Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajští radní potěší před Vánocemi děti z dětských domovů

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 02. 12. 2015 17:34
  • Magazín
  • Školství

Sdílet článek

Radní i v letošním roce předají věcné dary dětským domovům Libereckého kraje. Stejně jako vloni obdrží vouchery na nákup hraček a knih.

Liberecký kraj je zřizovatelem sedmi dětských domovů - v České Lípě, Jablonném v Podještědí, Krompachu, Dubé Deštné, Jablonci nad Nisou, Frýdlantu a Semilech. „Naše dětské domovy podpoříme před Vánocemi stejným způsobem jako vloni. Každé zařízení obdrží dvě poukázky v celkové hodnotě 5.000 Kč na nákup knih (2.500 Kč) a hraček (2.500 Kč) dle vlastního výběru,“ říká hejtman LK Martin Půta.

Vouchery budou ředitelům a ředitelkám těchto příspěvkových organizací předány v průběhu prosince a nakupovat za ně budou moci ještě v průběhu roku 2016.

Současně Liberecký kraj po loňském úspěchu zopakuje pro děti z dětských domovů akci Strom splněných přání. „První ročník se nám opravdu vydařil. Dobrovolná akce zaznamenala velký úspěch, a tak krajští zastupitelé a zaměstnanci krajského úřadu pomohou splnit dětem přání i letos. Poslaly nám je prostřednictvím ředitelů jednotlivých domovů. Pod stromečkem si přejí většinou najít hračky, kosmetiku a ti starší i něco praktického," vysvětluje radní pro školství Alena Losová s tím, že letos budou do předvánoční akce zapojeny dětské domovy z České Lípy, Jablonného v Podještědí, Krompachu a Frýdlantu.

Předání dárků s připraveným programem se uskuteční v sídle kraje ve středu 16. prosince od 15:00 hodin.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky