Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Křišťálové údolí, filmy i Evropské hlavní město kultury. Taková bude přeshraniční konference Kulturní prostor v Oblastní galerii

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 04. 09. 2020 09:54
  • Sociální

Sdílet článek

Výměna zkušeností a plány rozvoje mezinárodních projektů k podpoře společné kulturní krajiny.  Kreativní průmysl, film a tradiční řemeslo s důrazem na sklo, keramiku a textil.  Evropské hlavní město kultury – zpětné ohlédnutí a doporučení pro Liberec 2028. Taková jsou témata přeshraniční konference Kulturní prostor v Trojzemí, která se uskuteční ve středu 9. září od 9.30 do 17.00 v Oblastní galerii v Liberci.

Konference, kterou společně pořádají města Žitava a Liberec a Liberecký kraj, navazuje na úspěšnou konferenci z listopadu 2018 v Mezinárodním centru setkávání St. Marienthal v rámci níž se sbíraly nápady pro společnou kandidaturu na Evropské hlavní město kultury. Mezi jejími aktéry budou například manažer projektu Křišťálové údolí David Pastva, Ola Staszel z Neisse-Nyssa-Nisa Film Festivalu,  Barbora Hodačová z Filmové kanceláře Liberec, Steffi Friebolin z Damaškového a froté muzea v Großschönau a další hosté.

Konference je podpořena z Evropského fondu pro regionální rozvoj  Programu spolupráce mezi Svobodným státem Sasko a Českou republikou 2014 – 2020, kde stojí posilování přeshraniční spolupráce v popředí. V případě zájmu o účast na konferenci nebo další informace k obsahu napište na e-mail s.scheel@zittau2025.eu. S ohledem na omezený počet míst prosí pořadatelé o pochopení, že nebude eventuelně možné zohlednit všechny přihlášky.

TZ: město Žitava

Liberecký kraj Žitava Ahoj sousede

  • Program CZ final (.pdf)
    275 kB
    04. 09. 2020 10:31

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky