Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kubánský diplomat navštívil sídlo Libereckého kraje a Ještěd

Mgr. Langer Jiří

  • 26. 10. 2011 20:39

Sdílet článek

Hejtman Stanislav Eichler (ČSSD), náměstkyně hejtmana Lidie Vajnerová (SOS) a náměstek hejtmana Vít Příkaský (ČSSD) se dnes setkali v sídle Libereckého kraje v Liberci s Ferminema Gabrielem Quinonem Sanchezem, chargé d´affaires a.i. Kubánské republiky. Hovořili jsme o možnostech spolupráce nikoli na vládní ale krajské úrovni, která je podle nás efektivnější. Šlo o první návštěvu nově jmenovaného diplomata, která navazuje na loňskou návštěvu kubánské velvyslankyně, ale přesto jsme našli některé možnosti – například v oblasti tiuristiky, sportu či kultury,” řekl hejtman.

Kubánský chargé d´affaires a.i. ocenil, že liberecký hejtman se stal prvním nejvyšším představitelem kraje, kteří jej přijal.

“Žel, dvacet let se dělalo vše proto, aby se na dobré vztahy mezi našimi a vašimi občany zapomnělo. Věřím ale, že můžeme přispět k opětnému zlepšení úrovně spolupráce,” řekl mimo jiné Sanchez.

Diplomat přijal pozvání náměstkyně hejtmana LK Lidie Vajnerové na hejtmanský ples, který se uskuteční v Liberci 2. března 2012 v Domě kultury v Liberci, kterého se diplomat zúčastní i s chotí.

Hosté poté navštívili horský hotel Ještěda poté se setkali na liberecké radnici s  představiteli města.

Setkání se zúčastnili zástupci Společnost Česko-kubánského přátelství.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky