Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kurz Manažer udržitelné spotřeby a výroby zahájen

Mgr. Patočková Lenka

manažer projektu Regionální stálé konference

  • 18. 11. 2011 10:42
  • Rozvoj

Sdílet článek

V prostorách Krajského úřadu Libereckého kraje se ve dnech 8.11. – 10.11. 2011 uskutečnil první blok seminářů v rámci kurzu Manažer udržitelné spotřeby a výroby, který je jednou z hlavních aktivit projektu „Budování kapacit podpory udržitelné výroby a spotřeby v Libereckém kraji“, jehož realizace byla podpořena z Revolvingového fondu Ministerstva životního prostředí.

Účastníci se seznámili s obecnými principy udržitelné spotřeby a výroby (dále USV), přehledem používaných nástrojů a metodikou, která pomáhá nalézat podnikům a organizacích nejvhodnější kombinaci nástrojů USV s cílem dosažení maximálních efektů pro úsporu provozních nákladů podniků a organizací veřejného sektoru za současného přínosu  příznivých efektů pro životní prostředí a společnost.

Při jednotlivých tématických přednáškách zástupci odborného garanta projektu, společnosti ENVIROS, s.r.o., předávali účastníkům své znalosti a zkušenosti z praxe v oblasti řízení materiálových a energetických toků, postupy čistší produkce, analýzou a hodnocením životního cyklu, přístupy k ekodesignu, environmentálnímu značení produktů a společenské odpovědnosti firem.

Přednášenou metodiku bude možno prověřit v praxi během provedení vstupních hodnocení možností inovací udržitelné spotřeby a výroby v několika podnicích výrobního charakteru i organizacích veřejného sektoru. V rámci kurzu proběhnou ještě v první polovině roku 2012 další dva vzdělávací bloky seminářů a budou zpracovány případové studie z jednotlivých vstupních hodnocení.

„Věřím, že realizovaný projekt přispěje k rozšíření obecného povědomí o postupech přinášející úspory provozních nákladů a přispívajících k posílení konkurenceschopnosti firem a současně zachovajících vysokou kvalitu životního prostředí a života obyvatel našeho kraje“, doplňuje informace o projektu RNDr. Vít Příkaský, náměstek hejtmana pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a rozvoje venkova.

Další informace o průběhu projektu jsou umisťovány na webových stránkách Libereckého kraje, Informačním portálu Libereckého kraje v sekci Udržitelná spotřeba a výroba a lze je také získat na e-mailovém kontaktu usv@kraj-lbc.cz.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky