Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kynologové změří své dovednosti v soutěži O Liberecký pohár

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 23. 09. 2015 16:09

Sdílet článek

Psovody a jejich čtyřnohé parťáky čeká v sobotu 26. září zápolení v kynologické soutěži O Liberecký pohár, která je zároveň memoriálem Josefa Velechovského a Rudolfa Bárty. Na cvičišti v Liberci - Pavlovicích budou závodit v disciplínách poslušnost a obrana v několika obtížnostních kategoriích. Záštitu nad závody převzal hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Kynologická soutěž začíná s úderem 9 hodiny a těšit se mohou diváci na celou řadu různě náročných výkonů. Psovodi budou letos soutěžit v disciplínách poslušnost a obrana: kategorie ZZO pro nejmladší psy, kategorie ZM pro mladé psy, ZVV 1 pro zkušenější psy a kategorie ZVV 2 a IPO 3 pro ty nejzkušenější dle Národního zkušebního řádu a Mezinárodního zkušebního řádu (IPO). Opět je zařazena i speciální kategorie stopa, aby si soutěžící mohli vyzkoušet, jak dobře umí jejich psí svěřenec vypracovat pachovou stopu.

„Počet soutěžících, kteří se závodu zúčastní, zůstane i pro nás pořadatele, až do úplného startu tajemstvím, neboť se mohou hlásit i v den konání závodu,“ poznamenal Jiří Kolář za pořádající Kynologický klub Pavlovice.

Soutěž O liberecký pohár je tento rok již po třicáté čtvrté, memoriálem je desátým rokem. Josef Velechovský a Rudolf Bárta byli jedněmi ze zákládajících členů pavlovického klubu kynologů a propagátoři poválečné kynologie na Liberecku. Závodem jim psovodi vzdávají čest a děkují za rozvoj kynologie v našem regionu. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky