Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

LDN českolipské nemocnice nabízí špičkovou péči

Mgr. Langer Jiří

  • 20. 04. 2012 14:16

Sdílet článek

 

LDN českolipské nemocnice nabízí špičkovou péči

Dlouhodobě nemocní získali moderní léčebnu

 

Rozsáhlá modernizace LDN v České Lípě dospěla k samému závěru. Pro pacienty tak je v České Lípě zajištěna vyšší kvalita, rozsah a rychlá dostupnost péče. Lůžka pro dlouhodobě nemocné tak nyní budou navíc veřejnosti dostupná v centru rozlehlé spádové oblasti českolipské nemocnice.

 

Slavnostní uvedení tří stanic LDN v českolipské nemocnici proběhne 26. dubna 2012 od 10 hodin za účasti Pavla Petráčka, radního Libereckého kraje a předsedy dozorčí rady NsP Česká Lípa, radního LK pro zdravotnictví MUDr. Pavla Nováka (oba ČSSD)  a řady dalších hostů.

 

„Od počátku jsme jednali především v zájmu pacientů a i nadále nám jde o zcela zřejmé zlepšení péče o nemocné,“ prohlásil předseda představenstva NsP Česká Lípa MUDr. Petr Chmátal, Ph. D., MBA. „Pacienty z LDN v Novém Boru zde rozhodně neodložíme, ale budeme je léčit. Umožní nám to dostupnost konziliárních vyšetření, nebo dobře fungující rehabilitace,“ doplnil.

 

V budově českolipské nemocnice jsou nyní pro klienty LDN vytvořené například kompletní bezbariérové přístupy, moderní koupelny, nové, světlé a pěkně vybavené pokoje. Nemocní v nich pro svůj pobyt mají větší prostory. Je zde rovněž zcela nový komunikační systém, kdy dorozumívací zařízení pacienti mají i v koupelnách a na toaletách. Na každé stanici je pracoviště pro fyzioterapii, ergoterapii. Pacientům nabízíme artterapii i canisterapii.

 

Přestěhováním léčebny do nemocnice v České Lípě se pro pacienty z novoborské LDN výrazně zlepšil dosah všech důležitých oborů a specializovaných pracovišť, například laboratoří a škály radiodiagnostických vyšetření. K dispozici je oční, kožní, plicní, ORL či zubní ambulance.

 

Velká většina pacientů LDN trpí sníženou pohyblivostí a vyžaduje speciální péči. V případě zhoršení zdravotního stavu pacientů je jim zabezpečena rychlá dostupnost ostatních specialistů - z chirurgie, interny či ARO. Právě kvůli blízkosti specializované a rychlé péče, se nemocnice pravidelně snaží vyhovět žádostem rodin případně pacientů samotných o jejich přeložení z Nového Boru na oddělení LDN v České Lípě.

 

Na adresu celého týmu zdravotníků LDN v České Lípě přichází mnoho písemných poděkování. Celoročně je posílají bývalí pacienti a hlavně jejich příbuzní. Oceňují obětavou a profesionální péči, trpělivost, obětavost, vstřícnost, ochotu, čistotu a pečlivost na českolipském pracovišti ze strany veškerého personálu.

Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a.s.  je zdravotnické zařízení ve 100% vlastnictví Libereckého kraje. Poskytuje lůžkovou i ambulantní péči v rozsahu okresu Česká Lípa a ve vybraných odbornostech i pro oblast části Děčínska. NsP provozuje 122 lůžek následné péče. Oddělení LDN má 60 lůžek umístěných ve 4. a 9. patře nemocnice. V Novém Boru pak bylo 62 lůžek následné péče. Odloučeným pracovištěm českolipské LDN se stala léčebna v Novém Boru roku 2004, kdy o tom rozhodli zastupitelé Libereckého kraje. Současnou modernizaci prováděla firma CL-EVANS a její financování zajistil Liberecký kraj.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky