Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Liberecká strojní průmyslovka slaví úspěchy i v „anglických“ soutěžích, má bronz

16. 05. 2014

Studenti čtvrtého ročníku technického lycea SPŠSE a VOŠ v Liberci se v konkurenci základních a středních škol z celé České republiky neztratili a mezi stovkou účastníků v soutěži „Lights, Camera, Action“ anglického časopisu Gate obsadili skvělé 3.  a také 15. místo. Získali také ocenění za nejlepší horor a cenu poroty za nejvtipnější snímek.

Studenti L4 Štěpán Jákl, Bohuslav Ferdan a Romuald Klemm se svým klipem The Sopranos (Rodina Sopránů) skončili na třetím místě a jejich snímek byl porotou velmi kladně ohodnocen: „Váš snímek měl nejlepší dějovou linii, vytvořili jste dobrou atmosféru a bojové scény byly velice vtipné. Časopis Gate byl použit velmi originálním způsobem.“

 

Úkolem studentů bylo totiž natočit na video remake scény z oblíbeného filmu nebo seriálu s použitím časopisu Gate. Podmínkou ovšem bylo, že klip musí být natočený v anglickém jazyce a jeho délka nesmí přesáhnout 3 minuty.

Na dalším snímku z dílny průmyslové školy inspirovaném filmem Scream (Vřískot), který získal 15. místo a ocenění Nejlepší horor, se podíleli studenti Jakub Pidanič, Lukáš Výborný a Tomáš Tejkl.

Navíc Cenu poroty za nejvtipnější snímek získali Robin Müller a Jiří Kubíček se svým remakem scény z Titaniku.

S technickým zajištěním projektu studentům pomáhal Ing. Tomáš Kazda a profesorka angličtiny Eva Poláková.

„Jsem ráda, že  studenti technické školy jsou schopni uspět i v jazykové soutěži,“ pochválila své svěřence profesorka s tím, že vítězové soutěže spolu se svými učiteli získali hodnotné ceny, jako například iPhone, notebook, digitální fotoaparát, tablet nebo Amazon Kindle, které dále využijí při studiu, nejen cizích jazyků.

Oceněná videa lze  zhlédnout na kanále Průmka TV tvořeném studenty technického lycea nebo na stránkách časopisu Gate.

Viz: https://www.pslib.cz/index.php?incl=_search.php&searchstring=Pr%F9mkla+TV

 

Valentýnské jablko v angličtině chutnalo

Ve stejnou dobu probíhala v časopisu Bridge  soutěž Quick&Easy o nejlepší recept a fotografii jídla, ve které se v konkurenci pěti set receptů od studentů z celé České republiky  umístila na oceněném 6.–10. místě Leona Jenčová, studentka druhého ročníku technického lycea se zaměřením na multimédia. Za svůj recept Valentine´s Apple in the Coat (Valentýnské jablko v županu) získala Mp3 přehrávač a podepsanou knihu receptů Škoda nevařit. Účast v soutěži byla výsledkem mezipředmětové spolupráce informatika-multimédia a anglický jazyk. Díky proto patří i zapojeným učitelům jazyků  Evě Polákové,  Ivo Rejcovi a  Alici Černé.

Recept s fotografií lze najít na stránkách SPŠSE a VOŠ https://www.pslib.cz/index.php?id=1815 a také na stránkách časopisu Bridge-online.

 

Bridge a Gate jsou výukové časopisy zaměřené na anglický jazyk. Jsou určeny studentům angličtiny a jejich učitelům a jejich cílem je zpestření výuky anglického jazyka. Součástí časopisů jsou také poslechová cvičení, testy, soutěže a mnoho článků psaných současnou angličtinou.  Časopis Bridge je určen především středním školám.  Časopis Gate je určen základním školám a víceletým gymnáziím. Bridge i Gate vychází jako měsíčníky v průběhu školního roku (tj. od září do června) a jejich součástí jsou přílohy v podobě CD, DVD, výukových map, materiálů k nové maturitě a dalších pomůcek vhodných pro studium angličtiny.                                   

 

 

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226302
Mobil: 739541588