Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecká základní škola Broumovská získala za sportovní snažení originální trofej

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 14. 01. 2016 10:32

Sdílet článek

14 pohárů, 14 hejtmanů, 14 vítězných škol! Tak zněl ústřední slogan premiérového ročníku školní soutěže Hejtmanův pohár, která ve druhém pololetí školního roku 2014/2015 osvěžila hodiny tělesné výchovy a rozhýbala školy ve všech krajích. Na podzim poté přišlo zasloužené sklízení ovoce v podobě předávání cen nejúspěšnějším školám. Symbolická tečka za prvním ročníkem přišla ve středu 13. 1. na půdě Krajského úřadu Libereckého kraje, kdy hejtman Martin Půta předal ceny nejlepším školám z celého Libereckého kraje.

„Moc se mi líbí, že v soutěži Hejtmanův pohár je kladen důraz zejména na aktivitu a pravidelnost. A zasloužíte velkou pochvalu, protože právě vy jste těmi nejlepšími v kraji!“ vítal v zastupitelském sále krajského úřadu tři nejúspěšnější školy hejtman Martin Půta. Kromě samozřejmé obrovské gratulace si na sebe také ve svém úvodním proslovu trochu upletl bič, když sympaticky zmínil: „Dráha, na které se soutěžilo, mě vážně zaujala. Škola, která se umístila na druhém místě, je dokonce blízko mého bydliště. Někdy, až bude šero, tak tam musím zavítat a dráhu si vyzkoušet.“

Společně s výkonným předsedou AAS ČR Milanem Kočím přešel po úvodních proslovech hejtman Libereckého kraje k aktu nejočekávanějšímu - předání cen. Škola na prvním místě získala originální pohár a šek na 10.000 Kč. Školy na druhém a třetím místě se těšily na poukazy na nákup sportovního vybavení do obchodu Hervis v hodnotě 4.000 a 1.000 Kč. Přesné pořadí škol v Libereckém kraji bylo následující:

1. místo: ZŠ Liberec, Broumovská
2. místo: Základní škola praktická, Hrádek nad Nisou - Loučná
3. místo: ZŠ a ZUŠ Jabloňová, Liberec

Předáním cen však program dne nekončil. Hejtman využil výjimečnosti chvíle a prostorů zastupitelského sálu, a přítomným žákům objasnil např. historii budovy či fungování zastupitelstva i celého krajského úřadu. Konec programu pak obstarala vyhlídka ze střechy budovy, ze které měli školáci nejen celý Liberec jako na dlani.

Hejtmanův pohár je moderní soutěž pro všechny základní školy a víceletá gymnázia, která propojuje hodinu tělocviku či sportovní kroužky se světem populárních aplikací a sociálních sítí! Zapojené školy a jejich žáci proti sobě zápolí ve zdolávání dráhy sportovních dovedností. Největší šanci na výhru přitom má nejaktivnější škola. Důraz je kladen na pravidelnost a oslovení co největšího počtu žáků, míň už na samotný výkon dětí. Druhý ročník soutěže startuje v lednu 2016.

Více informací o soutěži na webu www.hejtmanuvpohar.cz či www.aascr.cz.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky