Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecká ZOO je první v republice, která nabízí mobilní aplikaci s interaktivní mapou

Mgr. Langer Jiří

  • 17. 09. 2014 16:57
  • Rozvoj

Sdílet článek

(Zpráva Města Liberec) V rámci České republiky unikátní mobilní aplikací pro návštěvníky se může pochlubit ZOO Liberec, p.o. Novinka, kterou připravil tým Liberecké IS a.s. bude veřejnosti k dispozici od středy 17. září, tedy ještě před slavnostním otevřením nového vstupu do ZOO, které se uskuteční o den později.

Aplikace ZOO v kapse už je ke stažení pro platformy Windows a Android, a každým dnem by mělo dojít i k jejímu schválení pro iOS od společnosti Apple. Hlavní součástí aplikace je podrobná interaktivní mapa zoologické zahrady a také základní mapa města Liberce. Jde o propojení klasického pojetí zoo a moderních komunikačních technologií, kdy návštěvníci zoologické zahrady nahlédnutím do chytrého mobilního telefonu zjistí svou přesnou polohu v ZOO a získají podrobný přehled o jednotlivých pavilonech, programech, komentovaných prohlídkách a všech službách. Součástí aplikace je i přehled novinek, důležitých upozornění a chystaných akcí.

Nápad na vytvoření aplikace s interaktivní mapou vznikl před půl rokem, samotný vývoj pak trval tři měsíce a pracovalo na něm 10 lidí. Tvorba aplikace pro každou platformu vyšla na cca 200 tisíc Kč. Mobilní aplikace ZOO v kapse je majetkem Liberecké IS a.s. a mohla by být využita jak pro podobné projekty v dalších městech, tak pro další rozvoj turistického ruchu přímo v Liberci. Dal by se tento koncept použít pro Botanickou zahradu.


Výčet funkcí mobilní aplikace ZOO v kapse:

  • Úvodní info
  • Program ZOO s lokalizací na mapě (setkání s ošetřovateli, komentované prohlídky atd.)
  • Polohové služby – mapa  (kde se v ZOO nacházím a kam jít)
  • Služby (WC, občerstvení, první pomoc atd.)
  • Akce (včetně informací o chystaných koncertech, plesech a akcích v KSC Lidové sady)
  • Zábava (dětský koutek atd.)
  • Propojení s Facebookem
  • Push notifikace
  • Základní mapa celého města

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky