Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký a Královéhradecký kraj se dohodly na jednotném postupu propagace cestovního ruchu

Mgr. Matoušová Barbora

  • 25. 08. 2008 00:00

Sdílet článek

[id:6872|autor:Mgr. Matoušová Barbora|email:barbora.matousova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 327|mobil:|aktualizace:]

Hejtmani Libereckého a Královéhradeckého kraje, Petr Skokan a Pavel Bradík, dnes za účasti náměstka hejtmana Libereckého kraje pro cestovní ruch Antonína Schäfera podepsali dohodu o spolupráci obou regionů v oblasti cestovního ruchu. Stvrdili tím zájem postupovat jednotně při prezentaci turistických oblastí ležících na pomezí obou krajů, tedy hlavně Krkonoš a Českého ráje. Snahou této dohody je sladit nástroje na podporu rozvoje cestovního ruchu tak, aby administrativní hranice krajů nepůsobily v těchto případech jako bariéra.

 

„Cílem projektu je sjednotit prezentaci a propagaci turisticky významných území. Chceme také rozšířit povědomí nynějších i potenciálních návštěvníků z Česka i ze zahraničí o našem kraji,“ řekl hejtman Bradík.

 

Kraje se shodly na tom, že dosažení úspěšných výsledků v oblasti cestovního ruchu je podmíněno dlouhodobým a společným úsilím obou stran. „Cestovní ruch přispívá významnou měrou k rozvoji hospodářské i sociální prosperity obyvatel a je důležitým prostředkem k vytváření nových pracovních příležitostí, proto je nezbytné dlouhodobě a cílevědomě se této oblasti věnovat,“ řekl Petr Skokan.

 

V souladu se společnými zájmy budou kraje podporovat rozvoj takových aktivit a projektů, které povedou ke zvýšení podílu cestovního ruchu na regionálním HDP, zvýšení zaměstnanosti v cestovním ruchu, růstu počtu podnikatelů v této oblasti, zvýšení návštěvnosti, zvýšení využití lůžkových kapacit ubytovacích zařízení a zlepšení jejich kvality, prodloužení průměrné délky pobytů hostů a rozšíření zájmu návštěvníků o méně exponované, přesto však atraktivní lokality na území obou krajů.

 

Memorandum o spolupráci se však nezaměřuje výhradně na aktivity krajů na „domácí půdě“, regiony se budou informovat i o svých zahraničních činnostech. „Oba kraje si budou podávat zprávy také o svých významných zahraničních aktivitách, důležitých akcích a jednáních v oblasti meziregionálních vztahů. V případě totožných zájmů můžeme naše činnosti společně koordinovat,“ uvedl Antonín Schäfer.

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky