Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Liberecký kraj chce vstoupit do spolku Ještěd 73

02. 12. 2015

Radní na svém jednání 1. prosince rozhodli o vstupu Libereckého kraje do spolku Ještěd 73, jehož činnost se zaměřuje na pomoc Horskému hotelu a televiznímu vysílači Ještěd. Kraj v členství spatřuje možnost, jak se aktivněji zapojit do kroků směřujících ke zvelebení národní kulturní památky a podpořit i její možné budoucí zapsání do seznamu památek UNESCO. Vstup do spolku ještě musí schválit Zastupitelstvo Libereckého kraje.

„Členství ve spolku Ještěd 73 vnímáme jako jednu z možností zapojení se do pomoci Ještědu v případě, kdy jeho vlastník, České radiokomunikace, o jeho prodeji momentálně neuvažuje. Podle našeho názoru je to jedna z cest, jak bude možné dosáhnout na dotace z Integrovaného regionálního operačního programu,“ řekl hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Liberecký kraj kromě toho počítá i s další podporou hotelu a vysílače na Ještědu. V rozpočtu na rok 2016 již má vyčleněny 2 miliony korun na projektovou přípravu jeho rekonstrukce. Stále vyjednává o možnostech další spolupráce i s jeho vlastníkem, Českými radiokomunikacemi. 

Bc. Dědková Markéta
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 739541624