Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj chce vypracovat novou koncepci rozvoje zemědělství na léta 2014 - 2020

Mgr. Langer Jiří

  • 01. 03. 2012 12:53

Sdílet článek

 

Shromáždění delegátů Regionální agrární rady Libereckého kraje, které sdružuje nevládní agrární organizace v kraji a je hlavním partnerem Libereckého kraje v oblasti zemědělství, se 20. února sešlo na společném jednání. Liberecký kraj zastupoval  Jaroslav Podzimek (ČSSD), radní pro resort zemědělství a životního prostředí.

Vedle hodnocení spolupráce RAR s Libereckým krajem v uplynulém roce se jednalo i o plánu činnosti na rok 2012.

„V letošním roce, stejně jako v posledních téměř dvaceti letech spolupráce, budou probíhat vzdělávací akce pro odborné skupiny, společensko-kulturní akce určené široké veřejnosti s cílem posilování prestiže agrárního odvětví a samotných zemědělců,“ uvedl radní.

Připomeneme soutěž „Výrobek roku z odvětví zemědělství a potravinářství“, tradiční je spolupráce na dožínkových slavnostech, které jsou letos plně v režii Libereckého kraje a uskuteční se 1. září v Bílém Kostele.

Radní Podzimek informoval delegáty o záměru kraje vypracovat novelu „koncepce rozvoje zemědělství a venkova 2014 – 2020“ a zároveň přítomné vyzval k podání námětů a připomínek. „První a také zároveň poslední agrární koncepce byla Libereckým krajem přijata v roce 2002,“ upozornil Jaroslav Podzimek.

Změna podmínek v průběhu posledních let a plánované změny v EU si podle něj zaslouží reagovat na tento stav a zapracovat je do nové koncepce. Je rovněž třeba nově zmapovat možnosti kraje jak podporovat zachování odvětví v kraji. Součástí zpracované koncepce by mělo být i vytvoření nového „katalogu agrárních subjektů působící na území Libereckého kraje.“ Ten by pak měl být k dispozici široké veřejnosti i zájmovým skupinám.

„Obyvatelé Libereckého kraje, ale i návštěvníci,  by v něm měli najít všechny výrobce potravin, prodejní místa, subjekty provozující agroturistická centra a podobně,“ prozradil radní.

„Ještě těsnější spolupráce Regionální agrární rady s Libereckým krajem je v současném období více než potřebná,“ uzavřel místopředseda RAR Robert Erlebach.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky