Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj dofinancoval sociální služby

Mgr. Langer Jiří

  • 09. 06. 2011 12:34

Sdílet článek

 

V rámci dotačního řízení ze státního rozpočtu poskytovatelům sociálních služeb v oblasti podpory poskytování sociálních služeb v roce 2011 obdržel Liberecký kraj o 52 mil. Kč méně než požadoval.

„V úterý 7. června jsme se zúčastnil jednání dotační komise na Ministerstvu práce a sociálních věcí k dofinancování sociálních služeb v roce 2011. Předběžný návrh na dofinancování služeb v Libereckém kraji je 53.000,- Kč,!!! Tuto částku navrhovalo samo MPSV bez podrobné konzultace s krajem. Požadavky, o kterých od poskytovatelů víme, jsou ale ve výši 6,7 miliónu korun,“ upozornil radní pro sociální věci Pavel Petráček.

Aby nemuselo dojít k omezení provozu zařízení sociálních služeb, bylo nutné v rozpočtu kraje nalézt finanční prostředky ve výši 23,890 mil. Kč na dofinancování příspěvkových organizací resortu sociálních věcí. „Jsem rád, že se nám podařilo v rozpočtu Libereckého kraje najít částku 24 mil. Kč na dofinancování provozu příspěvkových organizací resortu sociálních věcí. V případě, že by se nepodařilo tuto částku nalézt, byly bychom nuceni omezit provoz některých zařízení či dokončen uvažovat o jejich uzavření, což rozhodně není naším cílem. V této chvíli čekáme na srpnové rozdělení dotací od ministerstva a poté budeme moudřejší, kolik bude chybět finančních prostředků na provoz sociálních služeb v našem kraji,“ vysvětlil Pavel Petráček s tím, že v roce 2008 kraj dofinancoval částku 42 miliónů Kč a pro letošní rok už jde o více než 113 miliónů Kč, a ještě to není číslo konečné.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky