Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj hodlá koupit vysílač a horský hotel Ještěd

Mgr. Jiří Langer

  • 25. 04. 2008 00:00

Sdílet článek

[id:6397|autor:Mgr. Jiří Langer|email:|telefon: |mobil:|aktualizace:]

V pátek 25.4. se v Praze uskutečnilo jednání, na kterém ke společnému stolu zasedli zástupce Libereckého kraje, Statutárního města Liberec a představitelé managementu Českých radiokomunikací, a.s., vlastníka vysílače a horského hotelu Ještěd. Diskutovaným tématem byla budoucnost Ještědu, o které se hovořilo z různých úhlů pohledu.

Pro Radima Ziku, náměstka hejtmana Libereckého kraje a Ondřeje Červinku, náměstka primátora Statutárního města Liberec je Ještěd nezpochybnitelnou dominantou kraje a města, architektonickým skvostem, který si zasluhuje pozornost i daleko za hranicemi kraje. České radiokomunikace, a.s. tento výklad nijak nenegují, Ještěd je však pro ně především televizním vysílačem. Společným cílem zúčastněných byla snaha najít takové řešení, kdy by Liberecký kraj spolu se Statutárním městem Liberec získal zásadní vliv na chod, ale zejména další rozvoj Ještědu.

První jednání začala již na podzim roku 2007, dnes ze strany Českých radiokomunikací, a.s. zazněly dva konkrétní návrhy. První předloženou variantou bylo založení o.p.s., ve složení Liberecký kraj, Statutární město Liberec a České radiokomunikace, a.s., s cílem všech tří subjektů zasadit se o získání finančních prostředků na rozvoj Ještědu. Druhou variantou byla myšlenka prodeje Ještědu jedné ze samospráv s podmínkou umožnění přístupu k technickému vybavení vysílače. „Nabídka zněla na odhadní cenu 75 milionů Kč, kterou by měl kupující uhradit ve 24 měsíčním splátkovém kalendáři,“ upřesnil Radim Zika, náměstek hejtmana.

„Jsem přesvědčen, že z hlediska budoucnosti Ještědu a to zejména v souvislosti s možnostmi čerpání finančních prostředků z evropských fondů, je věcně správnější, aby jej ze 100% vlastnil Liberecký kraj. O tom samozřejmě bude diskutovat jak Rada, tak i Zastupitelstvo Libereckého kraje. Já osobně budu koupi Ještědu Libereckým krajem vehementně prosazovat. Zároveň bych chtěl zdůraznit, že všechna jednání, která jsme s Českými radiokomunikacemi, a.s. vedli, byla vždy velmi korektní,“ dodal.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky