Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj jako první v republice založil Krajský sociální podnik, s.r.o.

Mgr. Langer Jiří

  • 03. 04. 2012 12:38

Sdílet článek

 

Liberecký kraj je prvním krajem v České republice, který založil Krajský sociální podnik, s. r. o. Jeho spoluzakladatelem je Asociace sociálního podnikání, která vznikla v roce 2011. Informoval o tom dnes krajský radní pro sociální věci Pavel Petráček (ČSSD).  

Tiskové konference se zúčastnili Jaroslav Kašpar, prezident Asociace sociálního podnikání, občanské sdružení, Jindřich Kadlec a Hynek Kalvoda, oba ASP, Ludmila Múllerová a Luisa Petráková, poradkyně ministra práce a soc. věcí a další hosté.

Založením Krajského sociálního podniku bude podle radního kraj podporovat zaměstnávání osob se sociálním znevýhodněním a aktivně rozvíjet krajskou sociální politiku. Koncept tohoto podniku je také nástrojem aktivní politiky zaměstnanosti na regionální úrovni.

„Ve své činnosti se Krajský sociální podnik zaměří na oblasti poradenské a analytické činnosti, kulturně-osvětové činnosti, bezpečnostní služby a v neposlední řadě také sociální služby,“ uvedl krajský radní s tím, že zároveň vychází z principu úzké spolupráce s institucemi veřejné správy, zejména krajem, městy sídlícími v katastru kraje či úřadem práce.

Vzhledem k tomu, že se sociální podnik chová jako každý jiný podnik na trhu, kraj do něj kromě počátečního vkladu nebude muset dále investovat.

Pracovní setkání

Od 13:00 hodin se dále uskutečnilo v sídle kraje pracovní setkání zástupců krajské samosprávy k problematice sociálního podnikání.

    Kontakt: Hynek Kalvoda, hynek.kalvoda@obcanskeporadny.cz, tel. +420777257568

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky