Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Liberecký kraj opět vyhlašuje soutěž o nejlepší potravinářský výrobek roku

06. 04. 2012

 

Liberecký kraj vyhlašuje výzvu k předkládání přihlášek do 9. ročníku soutěže „Výrobek roku 2012“ o udělení ocenění „Výrobek Libereckého kraje z odvětví potravinářství – zemědělství“. „Nejlepší výrobky budou vyhlášeny na 10. krajských dožínkových slavnostech, které se uskuteční 1. září 2012 v Bílém Kostele nad Nisou,“ uvedl radní pro zemědělství a životní prostředí Jaroslav Podzimek (ČSSD). 

Zásady pro udělení ocenění a další informace včetně přihlášky a jejích povinných příloh naleznete na www.kraj-lbc.cz , pododkazem Výrobek roku.

„Vítěz v kategorii získává titul „Výrobek roku“ a celkový vítěz titul „Nejlepší výrobek roku“. Titul je udělen na dobu 2 let. Současně výherci jednotlivých kategorií a celkový vítěz soutěže získávají finanční odměnu,“ připomněl radní.

Do soutěže se může přihlásit fyzická osoba oprávněná k podnikání nebo právnická osoba
se sídlem podnikání na území Libereckého kraje.

 

Uzávěrka pro podání přihlášek je 31. května 2012, 13.00 hod.

Písemné přihlášky zasílejte na adresu:

Krajský úřad Libereckého kraje, odbor životního prostředí a zemědělství,

U Jezu 642/2a, 461 80 Liberec 2 v zalepené obálce s označením „Výrobek roku 2012“.

 

Bližší informace poskytne:

Ing. Lenka Rychtaříková,

tel.: 485 226 612, e-mail: lenka.rychtarikova@kraj-lbc.cz

 

Výsledky soutěže Nejlepší výrobek Libereckého kraje roku 2011 z odvětví potravinářství – zemědělství:

Liberecký kraj udělil ocenění Nejlepší výrobek Libereckého kraje roku 2011 z odvětví potravinářství – zemědělství za nejvyšší bodové ohodnocení 967 bodů celkovému vítězi

výrobku Turistická klobása, výrobce Jatky Lomnice a.s., Lomničan

Liberecký kraj dále udělil ocenění Nejlepší výrobek Libereckého kraje roku 2011 z odvětví potravinářství – zemědělství v kategoriích:

Kategorie „Maso a masné výrobky“

výrobku Turistická klobása, výrobce Jatky Lomnice a.s., Lomničan

Kategorie „Mléko a mléčné výrobky“

výrobku Příšovické máslo, výrobce PLASTCOM, akciová společnost, Mlékárna Příšovice

Kategorie „Mlýnské a pekařské výrobky“

výrobku Podhorský chléb, 500 g, výrobce JIZERSKÉ PEKÁRNY spol. s r.o.

 Jizerské pekárny zároveň věnovaly částku 20.000,- Kč, za vítězství v kategorii Farní charitě v České Lípě. Darované finanční prostředky pomohou projektu Farní charity – Sociálnímu automobilu, který zajišťuje odvoz dětí se zdravotním handicapem do škol.

Kategorie „Alkoholické a nealkoholické nápoje“

výrobku Červená řepa s jablkem, výrobce MOŠTOVNA LAŽANY, výroba nápojů, spol. s r.o.

Moštovna Lažany zároveň věnovala částku 20.000,- Kč, za vítězství v kategorii Domovu Maxov. Z darovaných prostředků bude hrazena velmi účinná hippoterapie pro klienty Domova Maxov.

Kategorie „Soukromé farmy“

výrobku Čerstvej bílej – sýr přírodní nezrající s olivami, výrobce Tomáš Pelikán, Tompeli

Kategorie „Potraviny pro zvláštní výživu“

výrobku Rakvičky bezlepkové, 90 g, výrobce JIZERSKÉ PEKÁRNY spol. s r.o.

Jizerské pekárny zároveň věnovaly částku 20.000,- Kč, za vítězství v kategorii Obecně prospěšné společnosti MAJÁK. Společnost MAJÁK se dlouhodobě zabývá osvětovou přednáškovou činností mezi mládeží týkající se různých ožehavých témat zejména protidrogové tématiky, partnerských a mezilidských vztahů, rodičovství a dalších.

Kategorie „Biopotraviny“

výrobku BIO čerstvý kozí sýr uzený, výrobce Josef Pulíček, Farma Pěnčín u Jablonce n. N.

Kategorie „Vejce a vaječné výrobky“

výrobku Smaženka, 150 g, výrobce JVS Semilská pekárna, s.r.o.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302
Mobil: 739 541 588