Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Liberecký kraj podpoří Filmovou kancelář Liberec

29. 05. 2019

Sto tisíci korunami podpoří Liberecký kraj libereckou filmovou kancelář. Na svém jednání to schválilo krajské zastupitelstvo.

Filmová kancelář Liberec byla založena v roce 2015 a funguje v rámci Městského informačního centra Liberec. Kancelář poskytuje filmařům servis a asistenci při natáčení ve městě a po celém kraji a zároveň úspěšně komunikuje s místní veřejností a samosprávou.

„Poskytuje filmařům skvělý servis a za svůj přístup byla již několikrát oceněna. Jako vždy, i v tomto případě je to o konkrétním člověku. Pavlína Sacherová, která má filmovou kancelář na starosti, ji nejen vybudovala, ale pracuje s takovým nasazením, že filmaři vysoce oceňují její přístup. Pro Liberecký kraj je také důležité, že doporučuje filmovým produkcím také další lokace na jeho území,“ uvedla Květa Vinklátová, radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Vedle spolupráce s filmovými štáby nechává liberecká filmová kancelář nahlédnout do zákulisí filmů také místní obyvatele a návštěvníky města prostřednictvím prohlídek radnice. Pomocí fotografií a videí ukazuje, jak filmaři proměnili interiéry radnice pro potřeby natáčení. Díky prohlídce se lidé dozvědí více nejen o práci filmových štábů, ale také o tom, co všechno kancelář dělá a co přítomnost filmové produkce městu přináší.

„Takzvaná filmová turistika je již několik let jasným trendem v cestovním ruchu. Lidi zajímá, kde se natáčely filmy a konkrétní detaily. Jsou schopni za takovými zážitky jezdit stovky kilometrů nebo dokonce i mezi kontinenty. Pokud tedy bude zájem o Liberecký kraj i ze strany takto zaměřených turistů, přivítáme to,“ doplnila Květa Vinklátová.

Pro Liberecký kraj jako takový by však bylo zcela neefektivní zřizovat vlastní filmovou kancelář, proto využije služeb již existující Filmové kanceláře Liberec.

Jan Mikulička
jan.mikulicka@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 324
Mobil: 777 366 889