Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj podporuje rozvoj obcí a měst v regionu

Mgr. Matoušová Barbora

  • 11. 02. 2008 00:00

Sdílet článek

[id:6121|autor:Mgr. Matoušová Barbora|email:barbora.matousova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 327|mobil:|aktualizace:]

Slova ekonoma Luďka Tesaře – „Úspěšnou obcí bude ta, která má dobře zmapovanou situaci, jasno v cílech a prioritách. To znamená, že má plán, jedná rychle a dobře ví, co si může dovolit.“ - by mohla být mottem již čtvrtého Setkání starostů a místostarostů Libereckého kraje, které se uskutečnilo ve čtvrtek 7.února v sídle Libereckého kraje.

 

Rozvoj kraje a regionální operační programy, rozvoj obcí a s tím související posílení příjmů samospráv, dotace, ekologie a informační systémy byly totiž hlavními tématy odborných příspěvků a diskuzí.

 

Záštitu nad konferencí převzal hejtman Petr Skokan, jenž představil Strategii rozvoje Libereckého kraje, dokument, který definuje jeho dlouhodobé cíle a prostředky k nim vedoucí. Liberecký kraj je podle něj krajem pečujícím o lidské zdroje, podporujícím široký potenciál vědy a výzkumu, kladoucím důraz na ekologickou osvětu, zaměřujícím se na cestovní ruch. „Jednoduše řečeno, chceme být krajem, v němž se lidem dobře žije, pracuje i odpočívá,“ zdůraznil hejtman.

 

Kromě více než stovky zástupců měst a obcí se jednání zúčastnili Michal Vereščák, vedoucí Územního odboru realizace programu Liberec a zástupce Úřadu Regionální rady regionu soudržnosti Severovýchod, Jana Čekalová, specialistka EU POINT Komerční banky, a.s., Jakub Zahrádka, obchodní a marketingový ředitel EU Centra, Luděk Tesař, Rostislav Babarík, acount manager pro oblast veřejné správy společnosti Microsoft, a Lukáš Tesař, ředitel pořádající firmy Regionservis – Centrum služeb samosprávy.

 

Setkání starostů a místostarostů zpříjemnil hudebními vstupy Českolipský dětský pěvecký sbor pod vedením Petra Nováka.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky